Vučić: Pomirenje i mir želimo, ali poniženje nikada!

21:23, 04.08.2020.
Izvor: RTRS
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbija i Republika Srpska od 2014. godine zajednički obilježavaju srpska stradanja.

- Srećan sam i ponosan da je gotovo cjelokupan srpski narod razumio značaj te ideje. Ujedinjeni možemo sve, a razdvojeni ne možemo ništa. Bili bismo mnogo slabi, baš kao što smo bili te 1995. godine - rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na obilježavanju Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji "Oluja".

Vučić je poručio da Srbi imaju svoju državu koja može da ustane u odbranu srpskih grobova i naše budućnosti.

- Ponosan sam jer nisu uspjeli da nam zabrane da nosimo srpsko ime i prezime. Narode srpski, ne zaboravi da danas niko, ni u Evropi ni svijetu ne govori o stravičnom genocidu sprovedenom u NDH -  naglasio je on.

Naveo da imamo obavezu prema djeci u Srbiji i Srpskoj da im otvorimo oči.

- Mi moramo da ne ćuteći o zločinima, da otkrijemo sve užase koje su Srbi iskusili. Moramo da im pokažemo da tim planovima nisu uspjeli. Uspjeli smo kao Srbija i Srpska da kažemo "ne" lažima - izjavio je Vučić.

Vučić je rekao da Srbi nemaju žig sramote, iako su ga htjeli nametnuti.

- Mi pomirenje želmo, mir uvijek, ali poniženje nikada. Nismo vas tjerali da ikada priznate genocid nad Srbima. Samo kažite, da znamo da je u Јasenovcu stradao jedan cijeli narod samo zato što je nosio srpsko ime i prezime - poručio je Vučić.