Stanje na putevima

Vozite oprezno magla smanjuje vidljivost

  • 04.05.2019. 08:22

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) jutros se vozi po pretežno suvim kolovozima, ali se vozačima savjetuje da budu oprezni na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove zbog magle koja mjestimično smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na području Foče danas će zbog otvaranja Aladža džamije dolaziti do izmjena u saobraćaju, pa se vozačima preporučuje da poštuju uputstva ovlaštenih lica. Zbog ove svečanosti pojačan je saobraćaj na putevima iz pravca Goražda i Sarajeva prema Foči. 

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na putevima na kojima se izvode radovi, te je na tim lokalitetima obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. 

Saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo zbog izgradnje male hidrocentrale Krupac na rijeci Željeznici. 

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na magistralnom putu Bileća-Podosoje zbog rekonstrukcije vodovodne mreže, na putevima na području opštine Modriča, na magistralnom putu od Banjaluke prema Čelincu i Kotor Varošu, te regionalnim putnim pravcima Derviši-Klašnice i Obudovac-Lončari gdje je u toku izgradnja pješačkih staza. 

U Trnu je zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe zabranjen za teretna vozila, dok ostala vozila saobraćaju jednom kolovoznom trakom. 

Režim vožnje izmijenjen je i na autoputevima Gradiška-Banjaluka i "9. januar" od Banjaluke do Doboja zbog izgradnje naplatnih stanica. 

Zbog sanacije klizišta saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, dok su klizišta usporila saobračaj na regionalnim putnim pravcima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare-Čelić. 

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo. 

Obustave i izmjene u odvijanju saobraćaja na području Banjaluke aktuelne su u ulicama gdje se odvijaju radovi. 

Na području FBiH zbog radova u tunelu Vranduk dva na magistralnom putu Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom, naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. 

U toku je izgradnja kružnog toka na magistralnom putu Semizovac-Vogošća, na ulazu u Vogošću, zbog čega se saobraća sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. 

Režim u odvijanju saobraćaja zbog radova je izmijenjen i na magistralnim putevima u Ključu i Jajcu, zatim dionicama Mostar-Čitluk, Busovača-Kiseljak, Tarčin-Konjic /Bradina/, Ustiprača-Goražde, Kladanj-Podpaklenik i Teslić-Karuše. 

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na prelazu Brčko-Gunja između BiH i Hrvatske iz bezbjednosnih razloga zatvoren saobraćaj za teretna vozila i autobuse. 

AMS podsjeća vozače da o stanju u saobraćaju na graničnim prelazima Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj mogu da se informišu internet stanice ili mobilne android aplikacije Saveza. 

Vozačima se savjetuje da prije polaska na putovanje van BiH preko navedenih graničnih prelaza provjere trenutno stanje saobraćaja i u slučaju gužvi odaberu drugi, najbliži granični prelaz.

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина