Stanje na putevima

Vozači oprez zbog ugaženog snijega i snježnih odrona

  • 17.01.2019. 08:06

Saobraćaj se u Republici Srpskoj u nižim predjelima odvija po mjestimično vlažnim i mokrim kolovozima, u višim planinskim predjelima i preko prevoja ima ugaženog snijega, a iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske upozoravaju i na mogućnost obrušavanja snježnih lavina, naročito na magistralnom putu Dobro Polje-Brod na Drini.

Mjestimično ugaženog snijega ima na putnim pravcima Tisovac-Kneževo-Ugar, Sarajevo-Rogatica, Vlasenica-Han Pijesak, Trnovo-Foča i Gacko-Tjentište, dok na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina postoji opasnost i od odrona kamenja i zemlje na kolovoz. 

Zbog niske temperature moguća je poledica, posebno u višim predjelima, preko mostova, nadvožnjaka i prilazima tunelima. 

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod "NIS petrol" pumpe u Trnu, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Prijedorska petlja-Klašnice i preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju na tom dijelu puta. 

Zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja" na auto-putu Gradiška-Banjaluka izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja. 

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu "9. januar", Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

Vozače iz AMS upozoravaju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš i postavljena je privremena signalizacija. 

Zbog radova na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, na dionici Krupa na Vrbasu-Bočac od 7.00 do 17.00 časova saobraćaj se obustavlja na 10-tak minuta i propušta naizmjenično jednom trakom. 

Zbog sanacije klizišta usporeno se saobraća na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene. 

Na dionici magistralnog pua Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

U toku je sanacija mosta preko rijeke Moštanice, zbog čega je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Moštanica-Kozarska Dubica, a vozila se preusmjeravaju na obilazni put u neposrednoj blizini. 

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom naizmjenično se saobraća na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića. 

U toku je izgradnja trotoara na regionalnom putu Derviši-Klašnice dva zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja i postavljena je privremena signalizacija. 

Zbog radova na izgradnji pješačke staze na regionalnom putu Obudovac-Lončari na snazi su izmjene u odvijanju saobraćaja. 

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača od ponoći do 7.00 i od 16.00 časova do ponoći na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tona i autobuse klase "M3" a zbog radova na sanaciji klizišta. 

Zabrana se ne odnosi na autobuse prevoznika "Drinatransa" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac. 

Na regionalnom putu Teslić dva-granica Republika Srpska/Federacija BiH Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona. 

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo. 

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na lokalnom putu Doboj-Manastir Petrovo zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi tri i po tone. 

Na putevima u Federaciji BiH magla u jutarnjim časovima smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u dolinama rijeka Bosne, Lašve i Neretve. 

Zbog radova na sanaciji tunela "Vranduk dva", na magistralnom putu Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično jednom trakom. 

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. 

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Тагови: