Mjestimično mokri i klizavi kolovozi

Vozači oprez zbog odrona i jakog vjetra

08:14, 02.02.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima, a vozačima se savjetuje da budu oprezni zbog povećane opasnosti od odrona i povremeno jačih udara vjetra na području Bosanskog Petrovca, Bugojna, Livna i Tomislavgrada, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zastoja i posebnih ograničenja jutros nema, osim na dionicama na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije poštivanje je obavezno. 

Na auto-putu "9. januar" Banjaluka-Doboj na petlji "Mahovljani" izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i na auto-putu Banjaluka-Gradiška zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja". 

Na magistralnom putu od Rebrovca prema Čelincu i od Čelinca prema Kotor Varošu vozila saobraćaju po izmijenjenom režimu vožnje zbog radova koji se izvode na ovim dionicama, kao i na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka gdje je u toku sanacija klizišta. 

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu vozila saobraćaju jednom trakom na magistralnom putu od Prijedorske petlje prema Klašnicama i preko nadvožnjaka, dok teretna vozila ne saobraćaju preko nadvožnjaka. 

Režim vožnje izmijenjen je na magistralnim putnim pravcima Čelinac-Kotor Varoš zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, te Banjaluka-Srpske Toplice na dijelu od "Kosmosa" do Nule, na dionici Krupa na Vrbasu-Bočac, te na regionalnom putnom pravcu Derviši-Klašnice u ulicama Put srpskih branilaca i 16. Krajiške brigade. 

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putnom pravcu Moštanica-Kozarska Dubica zbog sanacije mosta preko rijeke Moštanice, dok će na regionalnom putnom pravcu Obudovac-Lončari dolaziti do izmjene u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje pješačke staze. 

U Bijeljini je završena izgradnja kanalizacije na dijelu magistralnog puta koji prolazi kroz grad, ali se saobraćaj teretnih vozila i dalje odvija isključivo obilaznicom. 

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča usporeno je saobraća na lokalitetu Sijeračke Stijene zbog sanacije klizišta, kao i na regionalnom putu Bratunac-Drinjača. 

Klizišta su usporila saobraćaj i na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Aubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić. 

U Banjaluci je u toku izgradnja kružne raskrsnice zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu od pijace prema Rebrovcu. 

Na području FBiH u toku su radovi u tunelu Vranduk pa vozila saobraćaju naizmjenično na magistralnom putu Zenica-Nemila. 

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja. 

Iz bezbjednosnih razloga zabranjen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja, dok je zbog radova na hrvatskoj strani i dalje na snazi obustava saobraćaja na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.