AMS RS

Vozači oprez: Zaleđeni i klizavi kolovozi

  • 08.01.2019. 08:21

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su jutros zaleđeni i klizavi, ima i ugaženog snijega, a odvijanje saobraćaja je otežano na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Poseban oprez neophodan je na dionicama Sarajevo-Sokolac-Rogatica, Trnovo-Foča, Vlasenica-Han Pijesak, Mrkonjić Grad-Mliništa, Banjaluka-Čađavica, Kotor Varoš-Teslić, Karanovac-Kneževo-Ugar i Šipovo-Novo Selo. 

Oprez je neophodan i na dionicama Bihać-Ključ-Mrkonjić Grad, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Kupres-Šujica. 

Na dionicama Ripač-Vrtoče i Bosanski Petrovac-Drvar duva jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose. 

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz. 

Zbog oštećenja nadvožnjaka, kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Prijedorska petlja-Klašnice i preko samog nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju. 

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš. 

Režim odvijanja saobraćaja do 30. aprila izmijenjen je na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja". 

Zbog radova na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, dionica Krupa na Vrbasu-Bočac, od 7.00 do 17.00 časova radnim danima aktuelne su obustave saobraćaja do desetak minuta, i saobraćaj se propušta naizmjenično jednom trakom. 

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraća se usporeno zbog sanacije klizišta. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić. 

Zbog sanacije klizišta usporeno se saobraća na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene. 

Preko planinskog prevoja Borova Glava /Šuica-Livno/ učestali su izlasci divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim časovima. 

Na graničnom prelazu Gradiška na izlazu iz BiH čeka se oko 40 minuta. 

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Zbog radova u Hrvatskoj, i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor. 

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок