AMS Srpske

Vozači oprez - učestali odroni, kolovozi mjestimično vlažni i klizavi

  • 03.05.2020. 08:29

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) jutros se vozi po suvim i mjestimično vlažnim i klizavim kolovozima, magle ima u dolinama, a učestali su i odroni, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske.

AMS podsjeća vozače na zabrane uvedene radi sprečavanja širenja virusa korona, kao i na policijski čas koji stupa danas u podne, te savjetuje svima da se pridržavaju izrečenih mjera, kao i da se putuje samo ako je to neophodno.

Vangabaritni prevoz usporava saobraćaj na relacijama Ugar-Banjaluka-Prnjavor-Brčko-Bijeljina, Caparde-granični prelaz Karakaj, Stanić Rijeka-Karuše i Banj Brdo-granični prelaz Rača. Vozačima se savjetuje da budu oprezni na tim dionicama i da poštuju uputstva lica iz pratnje.

Izmjene u odvijanju saobraćaja ili obustave aktuelne su na putnim pravcima na kojima se izvode sanacioni radovi.

Te lokacije obilježene su privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom čije je poštivanje obavezno.

Radovi se, između ostalih, izvode na putnim pravcima Banjaluka-Čelinica u naselju Zeleni Vir, Kotor Varoš-Obodnik, Kotor Varoš-Kneževo, na ulazu u Prnjavor gdje je u toku izgradnja kružnog toka, Drinjača-Milići-Vlasenica, Čatrnja-Gradiška, Banjaluka-Srpske Toplice, te Johovac-Rudanka na području Doboja.

U FBiH je zbog 1. maja, Međunarodnog praznika rada, do ponoći zabranjen prevoz eksplozivnih materija.

Zbog sanacije mosta na dionici auto-puta Visoko-Kakanj kod Dobrinje obustavljen je saobraćaj i preusmjerava se dvosmjerno suprotnom kolovoznom trakom. Radovi se izvode i u tunelu Vinac, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, kao i na magistralnom putu Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)