Smanjite gas

Vozači oprez, mogući odroni u usjecima

08:17, 08.08.2019.
Izvor: Srna
U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se na većini puteva odvija nesmetano, na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina ima odrona, a u kotlinama i duž rijeka ima magle, naročito na području Foče.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske preporučuju da se zbog visokih temperatura vazduha na putovanja na duže relacije kreće u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim časovima, te da se prave što češće pauze tokom vožnje. 

Zbog radova na vodovodnoj mreži, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Polje-Brod, u opštini Brod, a na navedenoj dionici saobraćaj će biti regulisan privremeno postavljenom signalizacijom. 

Na dijelu auto-puta Gradiška-Banjaluka, u mjestu Glamočani, u toku je sanacija klizišta. 

Deminiranje terena izvodi se na radilištu "Klakari Donji osam, 13 i 14", u opštini Brod, zbog čega dolazi do privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak i to radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja. 

Zbog izgradnje mini hidroelektrane na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske. 

U toku je rekonstrukcija lokalnih puteva u opštini Donji Žabar, zbog čega je došlo do izmjene režima saobraćaja na regionalnom putu R-462a, na dionici Obudovac-Lončari. 

Na dijelu magistralnog puta Johovac-Rudanka dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja zbog isključivanja i uključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka,a saobraćaj će biti regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. 

Zbog izgradnje mini hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici, saobraćaj se na magistralnom putu M-18, na dionici Krupac-granica Republike Srpske /Bogatići/, na teritoriji opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz semafore. 

U toku je rekonstrukcija vodovodne mreže na magistralnom putu M-20 dionica 303 Bileća-Podosoje, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Zbog aktiviranih klizišta, saobraća se jednom kolovoznom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić. 

U toku su i radovi na regionalnom putu dionica Šekovići-Caparde i saobraćaj se odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom. 

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad, potpuno je obustavljen saobraćaj. 

Na magistralnom putu dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Na magistralnom putu Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk dva saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačane frekvencije vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. 

Na graničnom prelazu Izačić pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH, a na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 

Iz bezbjednosnih razloga zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.