Stanje na putevima

Vozači oprez, moguća poledica

08:17, 25.02.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Saobraćaj se ovoga jutra na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a zbog niske temperature moguća je poledica, posebno u višim predjelima, preko mostova, nadvožnjaka i prilazima tunelima.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, dok iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme. 

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu "9. januar" Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, pa vozače iz AMS upozoravaju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja" na auto-putu Gradiška-Banjaluka izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja koji se na mjestu izvođenja radova odvija dvosmjerno. 

Saobraćaj na magistralnom putu Karanovac–Crna Rijeka i dalje je obustavljen u mjestu Dabrac zbog vidljivih pukotina na kosinama usjeka i povećane opasnosti od novih odrona na kolovoz. 

Saobraćaj je preusmjeren na alternativni putni pravac Srpske Toplice-Čađavica preko Manjače. 

Na ovom magistralnom putu u toku je i sanacija klizišta. 

Zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Klašnice dva-Šargovac. 

Režim u odvijanju saobraćaja zbog radova izmijenjen je na dionicama magistralnog puta Banjaluka (Rebrovac)-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš. 

Zbog sanacije klizišta usporeno se saobraća na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Završeni su radovi na izgradnji kanalizacije na dijelu magistralnog puta kroz grad Bijeljinu, ali se saobraćaj teretnih vozila i dalje odvija isključivo obilaznicom. 

Izmjene u odvijanju saobraćaja najavljene su na dionici regionalnog puta Obudovac-Lončari zbog izgradnje pješačke staze. 

U toku je izgradnja trotoara na regionalnom putu Derviši-Klašnice dva, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod "NIS petrol" pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju. 

Zbog klizišta, jednom saobraćajnom trakom naizmjenično saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog klizišta u rejonu Čelića. 

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo. 

Na području Federacije BiH zbog minerskih radova u mjestu Potpeć od 11.00 do 15.00 časova moguće su kratkotrajne obustave saobraćaja. 

Na dionici magistralnog puta Novi Travnik-Bugojno zbog rekonstrukcije mosta zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od sedam tona ukupne mase. 

Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno. 

Na magistralnom putu Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično jednom trakom. 

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja na prelazak granice. 

Zbog bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, a zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.