AMS Srpske

Vozači oprez - mjestimično smanjena vidljivost zbog magle

  • 29.10.2019. 07:50

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po suvim kolovozima, uz mjestimično smanjenu vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, zbog jutarnje magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog sanacije na magistralnom putu Modriča jedan-Vukosavlje/Jakeš/-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-Karuša biće izmijenjen režim saobraćaja.

Nastavljena je rekonstrukcija kolovoza na dionici magistralnog puta Drinjača-Milići-Vlasenica, zbog čega se saobraćaj odvija jednom trakom.

U toku je izgradnja kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Dragotinja-Prijedor-Kozarac i Kozarska Dubica-Prijedor, sa Ulicom 29. novembra u Prijedoru, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno.

Na dionici magistralnog puta Drinjača-Konjević Polje u toku je rekonstrukcija kolovoza, pa se saobraća jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Zbog izgradnje mini-hidroelektrane, na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog minerskih radova na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, lokalitet male hidroelektrane "Krupac" na rijeci Željeznici, danas će biti privremeno obustavljen saobraćaj od 10.00 i od 16.00 časova, maksimalno 10 minuta.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka zbog izgradnje auto-puta Koridor "Pet ce", kroz Republiku Srpsku, od petlje Johovac do petlje Rudanka.

U toku je postavljanje kamera na auto-putu Gradiška-Banjaluka, na lokalitetu Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

U toku je i postavljanje naplatnih stanica "Aleksandrovac" i "Nova Topola", na putevima koji se spajaju iz ovih mjesta sa auto-putem.

Zbog deminiranja terena na radilištu "Klakari Donji osam, 13 i 14", u opštini Brod, na snazi su privremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

U Federaciji BiH /FBiH/ vidljivost je zbog magle posebno smanjena u dolinama rijeka Bosne, Save i Lašve.

Mogući su i sitniji odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Danas od 11.00 do 15.00 časova, zbog minerskih radova, biće kratkotrajno obustavljen saobraćaj u mjestu Potpeć na dionici Šićki Brod-Srebrenik.

Zbog sanacije na magistralnom putu Kladanj-Olovo u tunelu Karaula, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, zbog sanacije u tunelu "Vranduk dva" tokom dana se saobraća naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila formiraju se duže kolone u oba smjera. Noću saobraćaj bude obustavljan od trideset minuta poslije ponoći do 4.30 časova.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog bezbjednosnih razloga, i dalje je obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Vozači koji planiraju putovanje van granica Republike Srpske i BiH imaju mogućnost provjere stanja saobraćaja na 11 graničnih prelaza - Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj.
 

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок