AMS Srpske

Vozači oprez, magla uz rijeke i na planinama

08:10, 14.10.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) kolovozi su pretežno suvi, na dionicama uz riječne tokove i preko planinskih prevoja moguća je slabija magla, a u usjecima i pored kamenih kosina postoji mogućnost odrona.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske apeluju na vozače da prilagode vožnju stanju i uslovima na putu.

Zbog sanacije puta na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor, u mjestu Potočani, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.

U toku je izgradnja kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Dragotinja-Prijedor-Kozarac i Kozarska Dubica-Prijedor, sa Ulicom 29. novembar u Prijedoru, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na dionici regionalnog puta Istočno Sarajevo-Trebević-Pale, u toku je rekonstrukcija puta i proširenje mosta, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na toj dionici zabranjen je saobraćaj za teretna vozila nosivosti veće od 3,5 tona, a u Istočnom Novom Sarajevu i na Palama postavljena je saobraćajna signalizacija koja preusmjerava tu kategoriju vozila na alternativne pravce.

Na dionici magistralnog puta Drinjača-Milići-Vlasenica u toku je rekonstukcija kolovoza, zbog čega se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom.

Deminiranje terena izvodi se na radilištu "Klakari Donji 8, 13 i 14", opština Brod, zbog čega su privremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog izgradnje mini-hidroelektrane, na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, izmijenjen je režim saobraćaja.

U toku je izgradnja male hidroelektrane "Krupac" na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično jednom trakom na dionici magistralnog puta Krupac-granica Republike Srpske /Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo.

Izmijenjen je režim saobraćaja i postavljena je privremena saobraćajna signalizacija na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka zbog izgradnje auto-puta Koridor "Pet ce", kroz Republiku Srpsku, od petlje Johovac do petlje Rudanka.

U toku je postavljanje kamera na auto-putu Gradiška-Banjaluka, na lokalitetu Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

U toku je i postavljanje naplatnih stanica "Aleksandrovac" i "Nova Topola", na putevima koji se spajaju iz ovih mjesta sa auto-putem.

Zbog klizišta, jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka, kao i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

U toku su i radovi na regionalnom putu Šekovići-Caparde, pa se saobraćaj odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se, zbog aktiviranog klizišta, odvija jednom trakom naizmjenično.

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna-Brezici /opština Novi Grad/, potpuno je obustavljen saobraćaj.

U Federaciji BiH, na dionici auto-puta A1 Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine u toku su radovi, pa se saobraćaj preusmjerava iz vozne u preticajnu traku, kao i na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever, gdje se saobraća dvosmjerno u dužini od dva kilometra.

Iz BiHAMK-a je saopšteno da će zbog redovnog servisiranja tunela "Vis", "25. novembar" i "Grab", večeras od 20.00 do sutra do 6.00 časova, za saobraćaj biti zatvorena dionica auto-puta A-1 Sarajevo zapad-Lepenica.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, zbog sanacije tunela "Vranduk dva", tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. Saobraćaj se na toj dionici obustavlja od trideset minuta poslije ponoći do 4.30 časova.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja saobraćaj je obustavljen za teretna vozila i autobuse, dok na ostalim nema zadržavanja.