Auto-moto savez Srpske

Vozači oprez, magla u kotlinama smanjuje vidljivost

08:33, 02.05.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
U Republici Srpskoj intenzitet saobraćaja slab je do umjeren, a magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz. 

Povodom Međunarodnog praznika rada, na teritoriji Republike Srpske i Federacije BiH do ponoći je zabranjen prevoz eksplozivnih materija, osim za prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa. 

Na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka, u mjestu Dabrac, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, zbog sanacije odrona. 

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka u toku je sanacija klizišta, zbog čega je saobraćaj izmijenjen. 

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju. 

Na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac saobraća se jednom trakom, zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani. 

Zbog deminiranja na radilištu "Klakari Donji osam, 13 i 14", opština Brod, biće privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja. 

U toku je postavljanje inteligentnih transportnih sistema na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

U toku je i izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu "9. januar", Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

U toku je izgradnja male hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo. 

Zbog radova je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka/Rebrovac/-Čelinac, a odvija se naizmjenično jednom trakom. 

Režim saobraćanja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš, zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić. 

Na putevima u Federaciji BiH saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila. 

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog guste magle. 

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk dva, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom. 

Na magistralnom putu Semizovac-Vogošća, zbog izgradnje kružnog toka na ulazu u Vogošću izmijenjen je režim saobraćaja. 

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. 

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja saobraćaj je zatvoren za teretna vozila i autobuse zbog bezbjednosnih razloga.