Stanje na putevima

Vozači oprez: Magla smanjuje vidljivost

07:55, 06.06.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozi se po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, a u višim planinskim predjelima i u kotlinama magla mjestimično smanjuje vidljivost.

Normalizovan je saobraćaj na putnom pravcu Karanovac-Kneževo-Turbe, nakon što je očišćen odron do kojeg je došlo u toku noći, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske. 

Zbog radova na sanaciji klizišta na auto-putu Gradiška-Banjaluka izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, pa vozače iz AMS upozoravaju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu signalizaciju. 

Na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka najavljene su povremene izmjene u odvijanju saobraćaja zbog isključivanja i uključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka. 

U toku je postavljanje inteligentnih transportnih sistema (ITS) na auto-putu Gradiška-Banjaluka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu signalizaciju. 

Na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja" izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja. 

U toku su i radovi na postavljanju naplatnih stanica "Aleksandrovac" i "Nova Topola", na putevima koji se spajaju iz ovih mjesta sa auto-putem. 

U toku su radovi na izgradnji i sprovođenju privremenog sistema naplate putarine na auto-putu "9. januar" Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

Iz AMS vozače upozoravaju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

U toku su radovi na izgradnji male hidroelektrane "Krupac" na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-granica Republike Srpske (Bogatići), na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, odvija naizmjenično jednom trakom. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaj na dionici magistralnog puta Modriča jedan-Modriča dva, kao i na dionici regionalnog puta Bušletić-Modriča dva zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju tih puteva i Tarevačke ulice. 

Dionica Modriča dva-granica Republike Srpske (Ždreban) u potpunosti je zatvorena za saobraćaj u zoni izvođenja radova, a vozila se preusmjeravaju kroz ulice Vojvode Putnika i Dositeja Obradovića. 

Deminiranje terena u toku je na radilištu "Klakari Donji 8, 13 i 14", opština Brod, zbog čega su aktuelne privremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u vremenu od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja. 

U toku je rekonstrukcija vodovodne mreže na dionici magistralnog puta Bileća-Podosoje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod "NIS petrol" pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju. 

U toku je izgradnja trotoara na regionalnom putu Derviši-Klašnice dva, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

Zbog izgradnje pješačke staze, na dionici regionalnog puta Obudovac-Lončari najavljene su izmjene u odvijanju saobraćaja. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića. 

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo. 

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna-Brezici, opština Novi Grad, potpuno je obustavljen saobraćaj. 

Na području Federacije BiH na magistralnom putu Zenica-Nemila, zbog radova u tunelu "Vranduk dva", saobraća se jednom trakom naizmjenično. 

Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, formiraju se duže kolone u oba smjera. 

Zbog sanacionih radova za sva vozila obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Tromeđa-Zvirovići, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva. 

Radovi su u toku i na dionicama Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i na magistralnim putevima u Jajcu i Mostaru. 

Nema dužih zadržavanja na graničnim prelazima. 

Zbog bezbjednosnih razloga zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.