AMS Srpske

Vozači oprez - magla smanjuje vidljivost

  • 03.02.2021. 07:31

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH juros je smanjena vidljivost zbog magle, a u višim predjelima i preko planinskih prevoja zbog niske temperature moguća je poledica.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske navode da su učestali sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina i vozačima savjetuju da na svim putnim pravcima voze oprezno, te da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.

Na putevima na kojima se izvode radovi, privremena signalizacija reguliše saobraćaj i njeno poštovanje je obavezno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini - Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na magistralnom putu Klašnice - Laktaši u Laktašima, saobraćaj se preusmjerava obilaznim putevima u neposrednoj blizini.

Zbog malog kapaciteta obilaznice kroz centar Laktaša, na snazi je zabrana teretnog saobraćaja, osim za vozila dostave i vozila čije odredište je prije zone radova.

Sav teretni saobraćaj se preusmjerava na auto-put, iz pravca Gradiške na petlju Aleksandrovac, iz pravca Banjaluke vozila se kod Hotela "Ćubić" preusmjeravaju na auto-put, iz pravca Prnjavora na petlju Drugovići, a iz pravca Srpca na petlju Laktaši.

Iz AMS Republike Srpske preporučuju vozačima koji putuju ili treba da putuju kroz Laktaše da koriste auto-put "Deveti januar" i na taj način smanje saobraćaj u centru ove opštine koji se otežano odvija zbog izgradnje kružnog toka.

Zbog radova u tunelu Brčigovo na dionici magistralnog puta Sastavci - Ustiprača izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Na relaciji međuentitetska linija Hrgovi - Donji Blaževac - Lončari - međuentitetska linija Lepnica kreće se prevoz vangabaritnog tereta.

Vozačima iz AMS skreću pažnju da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zabranjen je saobrćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona, na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva - Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaj.

Na regionalnom putu Površnice - Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare - Priboj - Banj Brdo.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu Mrakovica - Podgradci - Gradiška.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik - Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija oteženo, jednom trakom, a svim učesnicima u saobraćaju preporučuje se da koriste alternativne pravce.

U toku je izgradnja male hidroelektrane, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Kotor Varoš - Obodnik.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš - Kneževo, u mjestu Živinice, radnim danima od 7.00 do 17.00 časova dolazi do povremene obustave saobraćaja u trajanju maksimalno pet minuta.

Na regionalnom putu Ukrina - Klupe, u mjestu Šnjegotina u toku su radovi na rekonstrukciji puta i drugog mosta, zbog čega se saobraćaj na mjestu izvođenja radova odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog klizišta jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se zbog klizišta odvija jednom trakom naizmjenično.

Zbog klizišta, na lokalnom putu Svodna - Brezici, na području opštine Novi Grad saobraćaj se odvija jednom trakom.

Na području FBiH vidljivost je zbog magle smanjena na putevima Sarajevo - Zenica - Doboj, Doboj - Tuzla i Konjic - Jablanica - Prozor.

Na području FBiH saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na putu Prozor - Jablanica.

Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila teža od 7,5 tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Usporeno zbog radova saobraća se i na putnim pravcima Stupari - Živinice - Banovići, Drvar - Bosansko Grahovo, Blažuj - Kiseljak i Šuica - Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prelazu Metaljka, na putu Čajniče - Pljevlja, moguć je prelazak granice u vremenu od 7.00 do 19.00 časova.

Otvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i BiH.

BiH otvorila je granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države.

Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan PCR test na virus korona koji ne smije biti stariji od 48 časova.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)