AMS Srpske

Vozači oprez - magla smanjuje vidljivost

08:28, 14.11.2020.
Izvor: Srna
Magla jutros u kotlinama i uz riječne tokove u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ mjestimično smanjuje vidljivost i usporava vožnju, a vozi se po vlažnim i mjestimično klizavim kolovozima, naročito u područjima sa maglom, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama magistralnih puteva Vrela-Kotor Varoš-Banjaluka i Karuše-granični prelaz Brod kretaće se vangabaritni prevoz, pa se vozačima skreće pažnja da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Radovi usporavaju saobraćaj u Laktašima na magistralnom putu Klašnice-Laktaši, gdje je u toku izgradnja kružnog toka, u tunelu Brčigovo na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača, Crkvina-Modriča, Zableđe-Čađavica gdje je na snazi obustava saobraćaja u tunelu Dragoraj, a saobraćaj je preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini, zatim na putevima na području Banjaluke, Prijedora, Modriče, Kotor Varoša, Vlasenice i Broda.

I dalje su aktuelne izmjene u odvijanju saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, zatim na magistralnim putevima Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, te Karakaj-Drinjača, Klašnice-Gornja Vijaka-Derventa, Drinjača-Milići-Vlasenica, te od Modriče prema Doboju.

Na regionalnim putevima radovi se izvode na dionicama Šipovo-Novo Selo na granici sa Federacijom BiH /FBiH/ Šekovići-Donje Caparde, Tedin Han-Križ na granici sa FBiH, Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, dok je klizište usporilo saobraćaj na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

Radovi se izvode i na mostu preko jezera Bočac na putu Jajce-Crna Rijeka, zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U FBiH na dionici Prozor-Jablanica zbog radova je obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila mase iznad sedam i po tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Bile na putnom pravcu Nević Polje-Kaonik, iz smjera Kaonika /Viteza/ saobraća se jednom trakom na mostu, dok se iz smjera Nević Polja /Travnika/ saobraća obilaznicom u neposrednoj blizini.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu, a vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce.

Usporeno se zbog radova saobraća na ulazu u Vogošću iz smjera Vogošćanske petlje , kao i na dionicama Mostar-Široki Brijeg /od ulaza u Mostar do Balinovca/, Olovo-Kladanj /Olovske Luke/, Stupari-Živinice, Pelagićevo-Srebrenik-Orašje i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.