AMS Srpske

Vozači oprez: Magla dolinama Bosne i Spreče

  • 30.04.2020. 07:43

U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH saobraćaj se odvija bez zastoja, po mjestimično vlažnim i mokrim i klizavim kolovozima u područjima gdje pada kiša, dok magla mjestimično smanjuje vidljivost dolinama rijeka Bosne i Spreče, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na graničnim prelazima Gradiška pojačana je frekvencija teretnih vozila na ulazu u BiH.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih čekanja.

Srbija je zatvorila sve granične prelaze prema BiH, osim graničnih prelaza Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i BiH: Svilaj, Gejkovac, Pašin Potok, Bogovolja, Kordunski LJeskovac, Lička Kaldrma, Bili Brig, Aržano Pazar, Dvorine, Cera, Jovića Most, Sebišina, Slivno, Podprolog, Unka, Vukov Klanac, Imotica, Slano, Kozarska Dubica, Gabela Polje.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su osobe sa boravkom u BiH, lica kojima je potrebno liječenje, te lica koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja.

Hrvatska i Crna Gora su zatvorile sve granične prelaze prema BiH. Ulazak u te zemlje je dozvoljen samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila. Za teretna motorna vozila za tranzit preko Hrvatske u funkciji su granični prelazi Gradiška, Bijača i Šamac, a preko Crne Gore Klobuk.

U toku je izgradnja MHE, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Kotor Varoš-Obodnik.

U toku je rekonstrukcija dionice magistralnog puta Čatrnja-Gradiška, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

U toku je i izgradnja MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom, uz svjetlosnu signalizaciju.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji, od 8.15 do 15.05 časova radnim danima aktuelne su povremene obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Pelagićevo-Gradačac, u mjesto Turić Prosjek, od 8.15 do 15.05 časova radnim danima dolazi do povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, na deminerskom radilištu "MSP Gornji Božinci" od 8.15 do 15.05 časova radnim danima, na snazi su povremene obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo, u mjestu Živinice, radnim danima od 7.00 do 17.00 časova zbog čega saobraćaj bude povremeno obustavljen maksimalno pet minuta.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom trakom. Jednom trakom naizmjenično saobraća se i na regionalnom putu Priboj-Lopare, u naseljenom mjestu Priboj, preko mosta na Labuđanskoj rijeci, zbog oštećenja mosta.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

U toku su i radovi na dionici regionalnog puta Šekovići-Caparde, pa se saobraćaj odvija naizmjenično jednom trakom.

Do 9. maja na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce potpuno je obustavljen saobraćaj i preusmjeren na putne pravce Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad.

Zbog sanacije mosta na dionici auto-puta A-1 Visoko-Kakanj kod mjesta Dobrinje saobraćaj je obustavljen i preusmjerava se dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom.

Isti režim saobraćaja, dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom, aktuelan je i na dionici auto-puta A-1 Lepenica-Tarčin , gdje je u toku redovno servisiranje tunela Vis, 25. novembar i Grab.

Zbog sanacije u tunelu Vinac /Jajce-Donji Vakuf/ od 7.00 do 20.00 časova saobraća se naizmjenično-jednom trakom. Od 20.00 do 7.00 saobraćaj se preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Вероника је одлучила да умре (16+)

    '' Филм: Вероника је одлучила да умре (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм