AMS Srpske

Vozači oprez: Kolovozi mokri, magla pored rijeka

  • 25.07.2020. 08:41

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) odvija nesmetano, vozi se po mokrim kolovozima, a magla smanjuje vidljivost na dionicama u planinskim krajevima, u kotlinama i pored rijeka, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Vozačima se savjetuje i da budu oprezni zbog pojačane opasnosti od odrona, kao i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi izmijenjen je režim vožnje, a prolazak vozila je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Počelo je asfaltiranje na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, na dionici od kružnog toka "Ilićka" do table grada "Brčko" u Mjesnoj zajednici Gredice.

Gradi se i pješačka staza pored dionice magistralnog puta Šamac-Grebnice u mjestu Tišina zbog čega će biti izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Radovi se izvode i na auto-putu Gradiška-Banjaluka, na području Vlasenice, Prijedora, Prnjavora, Banjaluke, Kotor Varoša, Broda, na području Doboja prema granici sa FBiH, te dionicama Ljubinje-Trebinje u mjestu Tulje, Crna Rijeka-Bjelajce, Drinjača-Milići-Vlasenica, Ugljevik-Glavičice, Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, Ukrina-Gornja Vijaka i Šekovići-Caparde.

Na području FBiH radovi se izvode u tunelima Ormanica na dionici Srebrenik-Orašje, Vinac na putu Јajce-Donji Vakuf i Јasen na putu Prozor-Јablanica zbog čega je obustavljen saobraćaj, a u funkciji su alternativni pravci.

Radovi su i dalje aktuelni u tunelu Vranduk kod Zenice, te na mostu u naselju Reljevo na putu Јošanica-Stup, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu, kao i na putu Olovo-Semizovac preko rijeke Ljubine.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Тагови: