Auto moto savez Srpske

Vozači oprez, kolovozi mokri i klizavi

  • 14.07.2019. 08:12

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se vozi po mokrim i klizavim kolovozima, osim na području Hercegovine gdje nema padavina, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na magistralnom putu između Vlasenice i Han Pijeska danas će od 10.30 do 14.00 časova biti obustavljen saobraćaj zbog auto-trke na brdskim stazama. 

Za vrijeme obustave vozila mogu da koriste alternativne pravce Vlasenica-Kladanj-Sarajevo i Vlasenica-Kladanj-Olovske Luke-Petrovići-Nevačka-Han Pijesak-Sokolac. 

Na putevima na kojima se izvode radovi, saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije je poštivanje obavezno. 

Izmjene saobraćaja aktuelne su na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog sanacije klizišta, te zbog izgradnje naplatnih stanica "Čatrnja", "Nova Topola" i "Aleksandrovac", kao i na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka zbog isključivanja i uključivanja mehanizcije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka. 

Režim saobraćaja zbog radova je izmijenjen na putevima na području opštine Modriča, dionicama magistralnih puteva Modriča-Vukosavlje, Kotor Varoš-Obodnik, Krupac-Bogatići na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, Bileća-Podosoje, Doboj-Poljice, te na regionalnim putnim pravcima Obudovac-Lončari i Šekovići-Caparde. 

Klizišta su usporila saobraćaj na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, te na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike. 

Zbog pokretanja klizišta saobraćaj je potpuno obustavljen na lokalnom putu Svodna-Brezici na području opštine Novi Grad. 

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju. 

U Banjaluci će do kraja ovog mjeseca biti izmijenjen saobraćaj zbog radova u Njegoševoj ulici, na raskrsnici sa Kupreškom ulicom. 

Tokom ljetnog perioda, odnosno do 2. septembra, u Banjaluci će svake subote od 18.00 časova do ponedjeljka do 5.30 časova Ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića, od hotela "Bosna" do Ulice Marije Bursać, biti pretvorena u pješačku zonu. 

Zbog izgradnje istočnog tranzita obustavljen je saobraćaj u Ulici Krfska, na dijelu od Ulice Cara Lazara do Ulice Patrijarha Arsenija Čarnojevića. Radovi su planirani do 31. jula. 

Na području FBiH radovi se izvode u tunelu Vranduk na magistralnom putu Zenica-Nemila, a saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom i regulisan je semaforima. 

Naizmjenično se saobraća i na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, zbog izvođenja sanacionih radova. 

Zbog radova saobraćaj je usporen i na dionicama Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, te na području Mostara. 

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema zadržavanja. Iz bezbjednosnih razloga i dalje je na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja. 

Тагови: