Auto-moto savez Srpske

Vozači oprez: Klizavi kolovozi i magla u višim predjelima

08:02, 27.11.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
U većem dijelu Republike Srpske vozi se po mokrim i klizavim kolovozima, a vidljivost je mjestimično smanjena u višim predjelima, na području Mrkonjić Grada, Kneževa, gornjeg Podrinja i Foče, te u kotlinama i uz riječne tokove, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz. 

Zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja" na auto-putu Gradiška-Banjaluka do 31. decembra biće izmjena u odvijanju saobraćaja. 

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na dionicama magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš, zbog radova. 

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, na dionici Krupa na Vrbasu-Bočac, od 7.00 do 17.00 časova od ponedjeljka do subote saobraćaj se, zbog radova, 
obustavlja desetak minuta i propušta naizmjenično jednom trakom. 

Radnim danima, od 8.00 do 16.00 časova, zbog deminerskih radova, biće polučasovnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Foča-Gacko, u mjestu NP Sutjeska-Priboj, opština Foča. 

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Brod-Odžak /deminerska radilišta Klakari Donji devet i 13/ od 8.00 do 18.00 časova radnim danima saobraćaj će biti obustavljan 30 minuta i propuštan 15 minuta. 

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraća se usporeno zbog sanacije. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

U Banjaluci je zabranjen saobraćaj svim vozilima u Ulici Gavrila Principa na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci. 

Zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen je režim sobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka /pijaca/ - Banjaluka /Rebrovac/, odnosno kod raskrsnica ulica Bulevar srpske vojske, Bulevar vojvode P. Bojovića i Olimpijskih pobjednika. 

Na regionalnom putu Lopare-Priboj, zbog aktiviranog klizišta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse i preusmjeren na alternativne putne pravce. 

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo. 

Zbog sanacije mosta preko rijeke Moštanice potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Moštanica-Kozarska Dubica, a vozila se preusmjeravaju na obilazni put u neposrednoj blizini. 

Na regionalnom putu Teslić dva-Podjezera, u mjestu Žeželja, zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje. 

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na lokalnom putu Doboj-Manastir Petrovo, na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone. 

Zbog aktiviranog klizišta na regionalnom putu R-456 Lopare-Priboj obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse i preusmjeren na alternativne putne pravce. 

Magla jutros smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove i u Federaciji BiH, a poseban oprez neophodan je na putnim pravcima Konjic-Jablanica-Prozor, Livno-Kupres, Doboj-Tuzla-Bijeljina i Lašva-Vitez, kao i putevima na području Foče, Gradačca, Ključa i Petrovca. 

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan. 

Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su u usjecima, kao i na planinskim prevojima. 

Danas počinju radovi na magistralnom putu Doboj-Tuzla u Lukavcu zbog čega će se od 7.00 do 17.00 časova saobraćati jednom trakom naizmjenično. 

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.