Stanje na putevima

Vozači obratite pažnju, kolovozi klizavi, ima i poledice

  • 06.03.2019. 07:55

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima, a poledica je moguća u višim planinskim predjelima i preko prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično je smanjena vidljivost zbog jutarnje magle, posebno na području Doboja. 

Vidljivost je zbog magle smanjena i na putnim pravcima Sarajevo-Zenica, Kaonik-Kiseljak-Kobiljača i Žitomislići-Doljani. 

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz. 

Zbog sanacije odrona na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka, u mjestu Dabrac, izmijenjen je režim saobraćaja i vozila se propuštaju naizmjenično jednom trakom. 

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj se odvija usporeno zbog sanacije klizišta. 

Režim saobraćaja, zbog radova, izmijenjen je na dionici magistralnog puta Banjaluka/Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš, a zbog sanacije klizišta i na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka. 

Zbog izgradnje i sprovođenja privremenog sistema naplate putarine na auto-putu "9. januar", Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, izmijenjen je režim saobraćaja. 

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Klašnice dva-Šargovac, zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani. 

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko samog nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju. 

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš, zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić. 

U Banjaluci je zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu M-4, dionica Banjaluka /pijaca/-Banjaluka /Rebrovac/, odnosno kod raskrsnica ulica Bulevar srpske vojske, Bulevar vojvode Petra Bojovića i Olimpijskih pobjednika. 

Saobraćaj je zabranjen i svim vozilima u Ulici Gavrila Principa, na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci. 

Na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase, zbog rekonstrukcije mosta, a alternativni pravac je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno. 

Na magistralnom putu Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično jednom trakom, zbog radova u tunelu Vranduk. 

Radovi su u toku i u tunelu Drenik, na dionici magistralnog puta Duboki Potok-Srebrenik, gdje se saobraća jednom trakom naizmjenično. 

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. 

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. 

Saobraćaj za sve kategorije vozila obustavljen je na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor, zbog radova u Hrvatskoj.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.