Voz zbog kvara zaustavljen - drumski saobraćaj nije bio ugrožen

  • 05.04.2021. 12:36

Voz Željeznica Republike Srpske zaustavio se jutros u neposrednoj blizini putnog prelaza Zalužani zbog kvara na pomoćnim pogonima lokomotive, a tom prilikom drumski saobraćaj nije bio ugrožen, saopšteno je iz ove kompanije.

Iz Željeznica navode da je voz, koji je saobraćao na relaciji Novi Grad - Banjaluka, zaustavljen uz prethodno preduzete sve neophodne propisane mjere na osiguranju bezbjednosti odvijanja željezničkog i drumskog saobraćaja.

Nakon što je voz zaustavljen, rampa na putnom prelazu je podignuta, kako ne bi došlo do zastoja u odvijanju drumskog saobraćaj preko putnog prelaza.

Lokomotiva na kojoj je došlo do kvara pomoćnog pogona otpremljena je u depo vuče vozova u Banjaluci, a redovan željeznički saobraćaj uspostavljen je u 7.11 časova.

Iz Željeznica Republike Srpske navode da željeznički i drumski saobraćaj nije bio ugrožen.

U saopštenju se navodi da je u toku kampanja "Oprezni paze na putne prelaze" koja se sprovodi zajedno u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i nadležnim republičkim ministarstvima.

Iz Željeznica podsjećaju sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno odgovorni i poštuju saobraćajne propise.

- Dezinformacije koje se plasiraju u određenim medijima u vezi sa slučajem koji se dogodio na putnom prelazu u Zalužanima nisu dobra vodilja u okviru podizanju nivoa svijesti i veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. Zato poštujmo propise i sačuvajmo živote - navodi se u saopštenju.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.