Sokolac

Volonteri oslonac u teškoj situaciji

  • 29.03.2020. 09:42

Opština Sokolac preduzela je niz mjera u cilju sprovođenja aktivnosti u sprečavanju širenja virusakorona.  

Prema podacima kojima raspolaže krizni štab za   vanredne situacije u Sokocu se pod zdravstvenim nadzorom nalaze 150 lica. Niko ne ispoljava simptome akutne respiratorne infekcije i epidemiološka situacija je pod kontrolom.

Komandant kriznog štaba načelnik Milovan Bjelica formirao je i volonterski centar koji će putem svojih timova pomagati građanima u dostavi namirnica I lijekova.

“Mi smo se angažovali da pomognemo starim i iznemoglim, formirali smo jedan volonterski tim. Moram posebno istaći visok stepen društvene odgovornosti stanovništva opštine Sokolac gdje se u potpunosti sprovodi i poštuju sve mjere koje je donio republički štab i opštinski štab za vanredne situacije”, kaže Milovan Bjelica, komandant kriznog štaba opštine Sokolac.

Timovi volontora u vrijeme vanedne situacije organizovanim terenskim akcijama,dostavljaju namirnice,lijekove i sredstva za higjenu licima koja su u samoizolaciji, kao i licima kojima je ograničeno kretanje. 

“Kada smo vidjeli da je otvoreno volontiranje u našem gradu ,odmah smo se prijavili, stavili čitavo udruženje na raspolaganje i pomoć našim sugrađanima", kaže Stefan Bajagić, volonter.

“Prijavila sam se kako bih pomogla starijim licima. Proradio je taj humani osjećaj u meni još od malena. Strah od zaraze postoji, ali uz adekvatnu zaštitu znam da je to, skoro pa nemoguće”, kaže Dejana Stojanović, volonter.

“U toku par dana bilo je dosta akcija. Imali smo juče jednu akciju išli smo u dalje selo gdje smo morali da pješačimo na terenu. Odnijeli smo potrebe namirnice. Svima kojima smo uručili pomoć su prezadovoljni, zahvaljuju se”, kaže Stefan Bajagić, volonter.

Građanima kojima je potrebna pomoć, a kretanje   ograničeno, putem telefona komuniciraju sa članovima opštinskog kriznog štaba. Omogućena im je posjeta volonterskih timova. Razija Ramić, o pojavi virusa KOVID 19 razmišlja kao i sav običan svijet. 

“Ne znam šta da vam kažem. Ovo me skroz iznenadilo. Ne pamtim što se tiče ovako teškog virusa,ne pamtim. 63 će mi godine, ja ovo ne pamtim. Et”, kaže Razija Ramić.

U Volonterskom centru na Sokocu trenuno je angažovano 10 volontera. Otvoren je poziv svim mladim ljudima da se uključe u humanu akciju  pomoći starijim i bolesnim licima, kojima je tuđa pomoć neophodna.

Тагови:
  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије