Željka Cvijanović

Vojska Republike Srpske branila pravo na život i slobodu

11:33, 11.05.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je Vojska Republike Srpske, vođena časnim ciljevima i nesebičnom hrabrošću, braneći pravo na život i slobodu srpskog naroda, odigrala odlučujuću ulogu u odbrani Srpske.

Cvijanovićeva je, povodom 12. maja - Dana Vojske Republike Srpske, uputila je čestitku svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH. 

Predsjednik Srpske je istakla da je odluka o stvaranju Vojske Republike Srpske, koja je donesena 12. maja 1992. godine, bila istorijska i preduslov za odbranu i zaštitu srpskog naroda na njegovim vjekovnim ognjištima. 

"Obilježavanje Dana Vojske Republike Srpske prilika je da se sa neizmjernom zahvalnošću i posebnim pijetetom sjećamo svih pripadnika vojske koju su dali svoje živote i dijelove tijela, da bi mi danas mogli da živimo u slobodnoj Republici Srpskoj", navodi se u čestitki. 

Cvijanovićeva je izrazila uvjerenje da će Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk, sa ponosom i poštovanjem, nastaviti da baštini vrijednosti, tradiciju i kulturno-istorijsko naslijeđe Vojske Republike Srpske.