Zahvaljujući Vladi Srbije

Voda stigla u bilećko selo Baljci

  • 25.10.2019. 19:34

Voda je život i opstanak, a danas je stigla u najbrojnije bilećko selo, Baljci. Prva faza radova na vodovodu je završena pa je voda prskala na sve strane.

I sve zahvaljujući Vladi Republike Srbije koja je donirala oko 600.000 maraka i Vladi Srpske koja je u ovo selo poslala 200.000 maraka. Mještani presrećni, kažu tek sada vide budućnostm, do sada nije bilo lako.

Prva i glavna faza je dovela vodu do sela, u toku je izrada projekat sekundarne mreže. I tek tada će svi biti zadovoljni i mještani i izvođači, ali i donatori.

"Dvije pumpne stanice dva rezervoara sve je uredno završeno isprobano i prva faza je potpuno završena", rekao je Milija Šuković, izvođač radova.

"Mislim da je ovo glavnina posla, ali na tome ne bi smjelo da se završi jer da bi se efekti postigli voda mora stići do pragova ljudi koji žive u Baljcima", istakao je Nebojša Božić, šef Konzularne kancelarije Republike Srbije u Trebinju.

Za drugu fazu je potrebno 300.000 maraka, mještani se nadaju da će se sredstva obezbjediti. I iz bilećke administracije obećavaju da će pomoći.

"Za sekundarnu fazu vidjećemo kako će biti finansijska konstrukcija zatvorena, a u budžetu ćemo iduće godine planirati da ovo bude uspješno završeno", istakao je Radenko Popara, načelnik Odjeljenja za urbanizam u Bileći.

Plan je da voda kroz slavine potekne sljedeće godine, tek tada će Baljici imati sve uslove za život kažu mještani. Još jednom su ponovili oni čuvenu "Na selu se živi u gradu se stanuje".
Ovo selo od centra Bileće udaljeno je svega 5-6 kilometara, trenutno ovdje živi više od 400 stanovnika, a mještani kažu kada se steknu svi uslovi biće ih i više. 
 

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок