Mještani zadovoljni

Voda stigla i u Oćune kod Mrkonjić Grada

  • 19.08.2018. 19:16

Voda je, konačno, stigla u domaćinstva Oćuna kod Mrkonjić Grada. Vrpcu su presijekli ministar finansija Srpske Zoran Tegeltija i načelnica opštine Divna Aničić i time najavili bolji i lakši život u ovom kraju. Čekali su na otvaranje vodovoda mještani par godina, ali, kažu, vrijedilo je.

"To niko ne može kazati koliko znači. Ja se toliko zahvaljujem svakome, ko je god to učinio, ko je pomogao, puno i puno mu hvala, a mučio sam se godinama za vodu".

"Često smo bili bez vode. Ovo je sada za nas jako dobar potez, uspjeh".

"Mnogo će biti ljudima lakše, olakšan život i za sve, i poljoprivredu i za sve ostalo", istakli su mještani Oćuna.

Zadovoljna je i načelnica Mrkonjić Grada Divna Aničić. Svjesna je koliko ovo znači mještanima. Kaže, planirano je vodosnabdjevanje za 120 domaćinstava, a trenutno se rade priključci za 50 prijavljenih.

"Ovim projektom smo, konačno, uspjeli da riješimo vodosnabdjevanje. U početku je bilo prijavljeno oko 120 domaćinstava, po nekoj anketi, koji su željeli da se priključe. Trenutno imamo zahtjeva za 50 priključaka, ali meni je drago zbog ovoga. I da ima 10, važno je da ima", istakla je Divna Aničić, načelnik opštine Mrkonjić Grad.

Mislilo se šire, te će rezervoar poslužiti i za dva gradska naselja u slučaju da im zafali pitke vode. Za ovaj projekat, od 11.500 metara vodovodne mreže, opština je iz budžeta izdvojila oko 480 hiljada maraka.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.