Bijeljina

Vlajko poslije 30 dana na respiratoru pobijedio koronu

  • 23.11.2020. 18:48

Vlajko Stefanović iz Bijeljine u korona virus nije vjerovao. To ga je zamalo koštalo života. Tek kada je završio u bolničkom krevetu, shvatio je ozbiljnost situacije. Bio je hospitalizovan 40 dana, a preživio i 30 dana na respiratoru. 

"Ja sam bio jedan od težih bolesnika, teški bolesnik. Primljen sam sa obostranom upalom pluća, znači proveo sam 40 dana, od toga sam 30 dana bio na respiratoru i čitavo vrijeme trajala je borba za moj život. Bio sam jedan od onih koji nije vjerovao u ovu bolest. Ja sam to što nisam vjerovao platio, debelo sam platio, proveo sam teške dane u bolnici", kaže Vlajko Stefanović.

Iako je po riječima doktora na samom početku bio otpisan, poslije duge borbe uspio je preživjeti. Sve ono što je u toku 40 dana provedenih u bolnici vidio, nije bilo lako. Vlajko priča da su pacijenti mlađi od njega i sa mnogo lakšom kliničkom slikom pred njegovim očima gubili bitku sa virusom korona. 

"To je trajala borba za život, nije trajala borba za izliječenje. 23 dan su meni doktori saopštili da sam preživio. Čitavo vrijeme bila je borba na respiratoru, da li da me intubiraju. kasnije sam saznao iz priče sa doktoricom da to znači da umirem, a i ovako je značilo da umirem, ona me pustila da se borim sam sa tim respiratorom i ja sam uspio da se izborim", kaže Vlajko Stefanović.

Za njega je ovo bilo teško životno iskustvo kog se nerado sjeća. Ali o tome priča, kako bi apelovao na sve ljude da poštuju propisane mjere jer virus postoji. U to se i sam uvjerio. Osmijeh jer se izborio i masku sada ne skida sa lica, a isto preporučuje i svim građanima jer samo na taj način mogu sačuvati sebe i najbliže. 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.