Čuvar patrijarškog trona SPC

Mitropolit Hrizostom: Ne dozvolimo da nam tuge i nevolje pokvare ovaj praznik

  • 06.01.2021. 17:01

Čuvar patrijarškog trona Srpske pravoslavne crkve, mitropolit dabrobosanski Hrizostom osveštao je večeras badnjak koji je naložen ispred male Crkve kod Hrama Svetog Save na Vračaru i pozvao srpski narod da se raduje i veseli i da ne dozvoli da mu tuge i nevolje pokvare ovaj veliki praznik.

Mitropolit Hrizostom je pravoslavnim vjernicima poželio srećno Badnje veče, istakavši da Srbi kao jedini pravoslavni narod prinose badnjak, koji ima veliki značaj jer simbolizuje rođenje Gospoda Isusa Hrista u Vitlejemu Јudejskom.

"Božić i Badnjak su prilika da sve nevolje odagnamo od sebe, da damo sebi više radosti i veselja u našim domovima, porodicama, u našem narodu i našoj crkvi", rekao je mitropolit Hrizostom u besjedi okupljenom narodu.

Čuvar patrijarškog trona je naglasio da će se milošću i blagošću Božjom sve pobijediti, te ukazao da je Bog "došao da bude sa nama".

"On je manuil – on je sa nama uvijek i neprestano i zato se radujmo i veselimo i večeras i noćas i sutra, i sve naredne dane ako Bog da. Neka je srećno i blagosloveno, sve vas pozdravljam radosnim pozdravom: Mir Božji, Hristos se rodi!", poručio je vladika Hrizostom.

Čuvar patrijarškog trona Srpske pravoslavne crkve, mitropolit dabrobosanski Hrizostom sutra će, na Božić, u Hramu Svetog Save služiti svetu arhijerejsku liturgiju.