Vlada Republika Srpska

Vlada uložila značajna sredstva u razvoj opštine Šipovo

  • 18.06.2018. 12:27

Vozači u Republici Srpskoj od danas će moći saobraćati novim rekonstruisanim i asfaltiranim dijelom puta u mjestu Kozila opština Šipovo u dužini od 4,4 kilometra.

U rekonstrukciju, rehabilitaciju i sanaciju magistralnih, regionalnih i lokalnih putnih pravaca u Šipovu uloženo je oko 10 miliona KM, rečeno je Srni u Vladi Srpske. 

Prema podacima Vlade Republike Srpske, u opštinu Šipovo do sada je po različitim osnovama iz Razvojnog programa i budžeta Republike uloženo oko 30 miliona KM, dok je putem kreditnih linija Investiciono-razvojne banke Srpske plasirano još oko 16 miliona KM. 

U Vladi Srpske naveli su da je u oblast poljoprivrede na području ove lokalne zajednice uloženo oko osam miliona KM kroz razne projekte, među kojima su i podsticaji za razvoj poljoprivrede i sela. 

U saradnji sa boračkom organizacijom, koja je dala značajan doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, realizovani su mnogi projekti, od kojih su najznačajniji stambeno zbrinjavanje boraca i ratnih vojnih invalida kojim je zbrinuto 58 porodica, za šta je izdvojeno oko 800 hiljada KM, dok je iz republičkog budžeta za izgradnju spomen-obilježja poginulim boricima Vojske Republike Srpske sa teritorije Šipova izdvojeno oko 80 hiljada KM. 

Kroz aktivnosti podrške privredi, među kojima su podsticaj izvozu od 2006. godine do danas, Vlada Srpske je izdvojila oko dva miliona KM, dok je za socijalno ugrožene kategorije stanovništva u ovoj lokalnoj zajednici kroz subvencije za električnu energiju izdvojeno oko 500 hiljada KM. 

Kada je riječ o socijalnom zbrinjavanju radnika koji su procesom privatizacije, stečaja ili likvidacije preduzeća ostali bez posla, zbrinuto je 374 radnika iz jednog preduzeća, za šta je utrošeno više od 900 hiljada KM, dok je kroz program zapošljavanja u ovoj lokalnoj zajednici zaposleno 280 lica, za šta je utrošeno oko 753 hiljade KM. 

Prema podacima Vlade Republike Srpske, kroz projekte adaptacija, sanacija, rekonstrukcija i opremanje ambulanti porodične medicine i uvođenja informacionog sistema u oblast zdravstva u ovoj lokalnoj zajednici uloženo je više od 760 hiljada KM. 

U oblast obrazovanja, odnosno u rekonstrukciju i modernizaciju školskih objekata, u ovoj lokalnoj zajednici uloženo je oko 900 hiljada KM, dok je u izgradnju sportske dvorane u opštini Šipovo investirano 300 hiljada KM. 

Od 2006. godine do danas kroz projekte obnove stambenih jedinica, infrastrukture i održivog povratka izbjeglih i raseljenih lica izdvojeno je oko dva miliona KM. 

Ukupna investicija u oviru projekta "Vodovod i kanalizacija", koji se realizuje na teritoriji više opština u Srpskoj, za opštinu Šipovo iznosi oko tri miliona KM, rekli su Srni u Vladi Republike Srpske. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.