Proslavljena krsna slava

Vlada Srpske u opštinu Pale uložila 80 miliona maraka

  • 28.08.2018. 19:22

U Palama svečano. Na Veliku Gospojinu, Paljani se prvo okupljaju u staroj crkvi Uspenja presvete Bogorodice, a zatim svečana litija krene ulicama opštine. 

Prvi čovjek Pala kaže da može da bude ponosan na sve projkete urađene u razmaku dvije slave. Ipak, priznaje da se bez pomoći institucija RS, a i Srbije, dosta projekata ne bi moglo privesti kraju.

“Uz pomoć Vlade RS i predsjednika Milorada Dodika nastavili smo investicioni ciklus na Jahorini, privode se kraju radovi za vještačko osnježavanje, privode se kraju radovi na Romanijskoj ulici koju smo uz pomoć Vlade Srbije i milion maraka koji su oni uložili , uz sve ostale projkete koje finasira opština", rekao je Boško Jugović, načelnik opštine Pale.

Počasni gosti danas su bili visoki funkcioneri na republičkom i BH nivou. Srpski član predsjedništva priznaje da su Pale doživjele ekspanziju razvoja, a predsjednica Vlade zna tačno koliko se miliona uložilo u razvoj i unapređenje opštine.

“Mi smo iz prethodnog perioda iz razvojnog programa u opštinu Pale uložili 80 miliona maraka, što znači da smo ovaj sav period desetogodišnji, pokazali svoj odnos i pokazali da ovo jeste jedna od strateški važnih sredina za RS, tome treba dodati četiri miliona maraka koja se investiraju samo ove godine", rekla je Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS.

“Građanima Pala želim srećnu slavu sa uvjerenjem da će ovaj razvoj koji traje nekoliko godina, ubrzan razvoj, da će se nastaviti i da će Pale biti još veće i još ljepše", kaže Mladen Ivanić, srpski član Predsjedništva BiH.

Nisu zaboravljeni ni oni koji su položili živote za odbranu Pala i stvaranje Republike Srpske. Položeni su vijenci na centralni spomenik poginulim borcima. Baš za velike praznike starine se prisjećaju kako je to nekada bilo i šta treba savjetovati mladima.

Titula kuma slave, ove godine, pripala je ministru finasija Zoranu Tegeltiji, koji je rekao da se samo u Palama mogu okupiti sve političke stranke i zajedno proslavljati velike praznike.

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)