OŠ "Branko Radičević"

Vlada Srpske izdvojila 1,4 miliona KM za dogradnju učionica

  • 24.09.2018. 19:55

Osnovna škola "Branko Radičević" u Banjaluci konačno će dobiti dodatne učionice za kojima vape godinama. Škola sa najviše učenika u Republici Srpskoj dobiće osam novih učionica, pa će uslovi za rad biti mnogo bolji i za učenike i za nastavnike.

"Konačno je počela dogradnja škole, osam učionica. Za organizaciju nastave je velika pomoć, što znači da nećemo više imati tri smjene, nego će se nastava realizovati u prvoj i drugoj smjeni," rekla je Darija Mićić, direktor OŠ "Branko Radičević".

Vlada Republike Srpske je izdvojila 1,4 miliona maraka za dogradnju škole u banjalučkom naselju Starčevica. Premijerka poručuje da je ovo samo jedan od projekata adaptacije obrazovnih objekata širom Srpske. Najavljuje i nove intervencije na školi.

"U nekoj drugoj fazi je ovdje planirano da se radi i fiskulturna dvorana. Prema tome i to će biti jedan od zadataka Vlade Republike Srpske da podrži, ali sada hoćemo da drugo polugodište vidimo učenike u dograđenoj školi, a nakon toga da se rade i ostali poslovi," kaže Željka Cvijanović.

Škola "Branko Radičević" sa 1 782 učenika jedina je u Banjaluci koja ima problem manjka prostora zbog većeg broja đaka. Razmišljalo se o izgradnji novih škola u naselju Ada ili na vrhu Starčevice, ali se na kraju pristupilo dogradnji.

"Na žalost zbog tih procedura, takve kakve jesu, protekla nam je građevinska sezona, jer je jedan tender pao. Nismo počeli sa radovima na školi u junu ili julu mjesecu, već nakon ponovljenog tendera u septembru," kaže Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Na tenderu za dogradnju škole "Branko Radičević" je prošla firma "Građenje" iz Pala. Izvođač je dobio rok od 120 dana da dovrši posao.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)