Zimske Olimpijske igre za mlade

Vlada RS izdvojila dva i po miliona maraka za izgradnju borilišta

  • 12.08.2018. 20:48

Vlada RS dala je dva i po miliona maraka za izgradnju borilišta na Jahorini, Dvorištima, Palama i Istočnom Novom Sarajevu. Sa uplaćenim novcem, grad Istočno Sarajevo osigurao je svoju organizaciju zimskih Olimpijskih igara za mlade za narednu godinu. U OC “ Jahorina “ već su počeli sa pripremama.

“Pripreme su počele već od juče, tako da mi već sljedeće nedjelje počinjemo sa pripremnim radnjama i zakonskim procedurama da kremenom sa izgradnjom borilišta kako bi stigli u roku koji je nama zadat, a to je do decembra“, rekao je Nedeljko Elek, predsjednik Nadzornog odbora OC “ Jahorina “.

Da politici nije mjesto u sportu, u izbornoj godini mnogima je teško da to shvate. SDS-ovcima zasmetalo je to što je Vlada RS prebacila novac na račun OC, a ne grada. Pred kamere ne žele, pa zato PDP-ov gradonačelnik smiruje strasti i poručuje da samo udruženim snagama Istočno Sarajevo može da bude dobar domaćin.

“Grad Istočno Sarajevo se uopšte nije bavio tim pitanjem da li da novac ide račun OC, na grad IS, na opštine, za nas postoji samo jedan zahtjev, molba, a to je spremna borilišta po standardima i zahtjevima EOK“, rekao je Nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Baš zbog odgovornosti i odličnih poslovnih rezultata, Vlada RS posao za pripreme borilišta povjerila je OC. Na planini uveliko se radi na završavanju sistema za osnježavanje koje će biti garant održavanja svih takmičarskih disciplina na planini.

Тагови: