Vlada Republike Srpske donirala 10.000 KM porodici Šinik za kupovinu kuće

  • 16.03.2021. 07:31

Nakon Kabineta predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, za kupovinu nove kuće humanitarcu iz Gradiške Dragoslavu Šiniku i njegovoj porodici, donaciju u iznosu od 10.000 KM uplatila je i Vlada Srpske.

Šinik se putem svog Fejsbuk naloga zahvalio Vladi Republike Srpske i premijeru Radovanu Viškoviću, na kako kaže pomoći, koja će biti od velikog značaja za izgradnju novog doma njemu i njegovoj porodici, s obzirom da je dosadašnja kuća trajno oštećena u zemljotresu koji je u decembru pogodio Srpsku i region.

Takođe, u m:tel-u je do kraja marta aktivan humanitarni broj 1414, čijim pozivom donirate 1 KM za kupovinu nove kuće humanitarcu iz grada na Savi.

Podsjećamo, Kabinet predsjednika Republike Srpske minule sedmice, za kupovinu nove kuće porodici Šinik, izdvojio je donaciju u iznosu od 20.000 KM.

Šinik je predsjednik udruženja "Mentalno nedovoljno razvijenih lica", a posebno se istakao svojim humanitarnim radom na polju prikupljanja lijekova za lica sa smetnjom u razvoju u periodu početka pandemije КOVID-19, kada su granice bile zatvorene i kada su lijekove mogli dostaviti samo autprevoznici. Tada je na stotine djece iz cijele BiH zahvaljujući Šiniku dobilo prijeko potrebnu terapiju.

Pored toga Šinik se svakodnevno preko svog Udruženja MNRL brine da djeca sa smetnjom u razvoju pohađaju nastavu u Centru "Zaštiti me" u Banjoj Luci, a sve radi na dobrovoljnoj bazi. Ovaj humanitarac sada treba našu pomoć.