Nevrijeme u Hercegovini

Vjetar napravio štetu na imanjima u Trebinju

  • 12.02.2019. 19:33

Jak olujni vjetar protekle noći na području juga Republike Srpske zadao je glavobolje Trebinjcima. Najviše štete je napravio na plasteniku Centra za gazdovanje kršem, koji se nalazi u Zasad polju. Najlon je potpuno uništen, a čelična konstrukcija je pomjerena, štete se još sabiraju.

"Mi smo u pripremnoj fazi procesa proizvodnje, međutim, noćas se desila katastrofa zbog velikog udara vjetra. Desilo se ovo što se nalazi iza nas, plastenik je narušen, vidi se tačno potez jug-sjever, konstrukcija je cijela podignuta i tako najlon pocijepan," rekla je Jovana Petijević, rukovodilac rasadnika.  

"Obavijestili smo sve nadležne i naše saradnike od Ministarstva, javnog preduzeća i izvođača radova, kao i nadzorni organ. Tek će se obračunati šteta kolika je, realna, a ovako na prvi pogled šteta izgleda ogromna," kaže Branko Tasovac, direktor Centra za gazdovanje kršom Trebinje. 

Na sreću, rasadi drveća i mediteranskog bilja, koji su bili u plasteniku, nisu uništeni. Vjetar je bio toliko jak da je čupao i stabla u trebinjskom gradskom parku.

"Imali smo jednu veliku štetu u gradskom parku, gdje je stari alepski bor prepolovljen. Službe dežurne su na terenu i rade na uklanjanju, na žalost, ne može se sanirati. Pored toga imali smo nekih manjih šteta gdje su neke grane pomjerene i ništa specijalno. Najveći prioritet je gradski park, da se ovaj bor ukloni i izmjesti iz gradskog parka," rekao je Nedeljko Lambeta, direktor Komunalnog Trebinje. 

Nadležne gradske službe su brzo reagovale i uklonile počupano drveće i polomljeno granje. Zbog jakog olujnog vjetra metorolozi su, za područje Trebinja, izdali i narandžasto upozorenje. 

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.