Dijelovi Trebinja bez električne energije

Vjetar napravio haos u Hercegovini: Prevrnuo kamione i rušio drveća FOTO VIDEO

  • 23.02.2019. 10:21

Kompletno područje Bileće i Gacka, kao i veći dio Trebinja trenutno je bez električne enegrije zbog kvarova izazvanih olujnim nevremenom, potvrđeno je Srni u preduzeću "Elektrohercegovina".

Bez struje su trenutno naselja Gradina, Zubci i područje koje se snabdijeva sa trafo-stanice Veličani u Popovom polju. 

U Trebinju će danas biti održana sjednica Štaba za vanredne situacije nakon što je jak olujni vjetar pričio veliku materijalnu štetu u gradu. 

Jak olujni vjetar devastirao je Gradski park u Trebinju, a veliku štetu pretrpjeli su zatvoreni bazen, čija je gradnja u toku, kao i brojni privatni objekti.

Prizore raznešenih krovova, isprevrtanih objekata, oborene saobraćajne sigranizacije, polomljenog granja, iščupanih stabala, kakvi se jutros mogu vidjeli u širem području grada – ne pamte ni najstariji Trebinji.

Nema još zvaničnih informacija o štetama, ali je izvjesno da će biti velike.

Vjetar koji u Hercegovini duva brzinom većom od 100 kilometara na sat izazvao je mnogo problema, ozbiljnu materijalnu šteta, a nekoliko građana je i povrijeđeno.

Posebno jak vjetar duva južno od Mostara, pa je tako u naselju Dračevice prevrnuo parkirano teretno vozilo. Srećom tu nije bilo povrijeđenih. 

Povrijeđenih je bilo u ulici kneza Branimira nakon što je vjetar polomio stablo oborivši ga na vozilo Golf koje se kretalo. Povrijeđen je vozač kome je kasnije ukazana medicinska pomoć u SKB Mostar. 

Kako piše Klix u Čapljini je vjetar prevrnuo vozilo hladnjaču, a u Širokom Brijegu su brojni automobili oštećeni zbog crijepa kojeg je vjetar nosio s kuća.

Foto: Klix.ba

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?