Mladenci došli iz inostranstva i rekli "da"

Vjenčanje na Dobojskoj tvrđavi

  • Izvor: ATV
  • 30.07.2021.19:58

Maria je rođena u Švedskoj, Haris u Njemačkoj. Žive u Malmeu, a sudbonosno da izgovorili su u Doboju. I to na srednjovjekovnoj tvrđavi.

Harisovi su iz Doboja. Ni Marijini nisu daleko. Dileme nije bilo.

"Nama je ovdje ekskluzivno kada je familija ovdje s nama. Mi smo trebali prošle godine da imamo svadbu, ali nismo mogli zbog korone" rekao je Haris Ibrahimović. 

"Super mi se sviđa Doboj, mama mi je iz Hrvatske iz Zagreba, tata iz Brčkog ovde u Bosni, blizu su i sviđa mi se, prelijepo je“, kaže Maria (Mijatović) Ibrahimović.

Harisov kum Aldin Čabrić živi u Holandiji, ali je porijeklom iz dobojskog naselja Miljkovac, a Marijina kuma je njena sestra Sanja, kojoj nije bio problem da visoke štikle zamijeni ravnim sandalama kako bi se bezbjedno kretala na tvrđavi.

Kao odbornik u Skupštini grada Doboj prvi put je vjenčanju na Gradini prisustvovao Aleksandar Goganović.

A gosti sa svih meridijana. Švedska, Njemačka, Amerika. Kum je iz Holandije, ali sa dobojskim korijenima. Ni put ni vrućina, nisu bili prerpeka.

Radsti ni danas nije manjkalo. Mlada nije skidala osmijeh sa lica. Ljubav je pobijedila vrućinu, Doboj egzotične destinacije. Vratiće mu se kažu i mladenci i gosti, jer ambijent, ljudi, sve im se dopalo.Tagovi: