Predsjednik Vlade Republike Srpske

Višković u Trebinju: Počinju radovi na izgradnji zgrade Gimnazije

  • 28.08.2019. 20:29

U Trebinju je večeras ozvaničen početak izgradnje nove zgrade trebinjske Gimnazije, u vrijednosti 12 miliona evra.

Početak radova ozvaničili su predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i investitor Rodoljub Drašković. 

Višković je zahvalio Draškoviću što se odlučio za realizaciju svoje zadužbine, koja će omogućiti da Hercegovina postane centar obrazovanja 21. vijeka. 

"Gospodin Drašković je prepoznao šta je najbitnije za Republiku Srpsku, a to je obrazovanje. Sa mladim obrazovanim ljudima budućnost imaju i Trebinje, i Hercegovina, i Srpska", istakao je Višković. 

On je rekao novinarima da ni mnogo veći gradovi nemaju ovakvu zgradu, u kojoj će, osim učionica i kabineta, biti i moderno opremljene laboratorije, amfiteatar, biblioteka, sportski kompleks i razni drugi sadržaji. 

Višković je naglasio da je Rodoljub Drašković ovim potezom preuzeo obavezu Vlade Srpske i resornog ministarastva. 

Drašković je naglasio da se večeras ostvaruje jedan od njegovih životnih ciljeva. 

On je zahvalio premijeru Srpske koji će, kako je naveo, imati punu podršku za razvoj privrede i standarda Republike i dodao da očekuje da Vlada Srpske pomogne u razvoju Hercegovine, pogotovo u oblasti infrastrukture, puteva, bolnica i komunalne infrastrukture. 

Drašković je naveo da je danas razgovarao sa premijerom i da su o većini tema saglasni. 

"Sad ostaje pred nama da realizujemo sve naše dogovore, a sve za dobro Hercegovine i bolji život njenog naroda", rekao je Drašković. 

Mišo Pešić, direktor trebinjske Gimnazije "Jovan Dučić", naglasio je da će nova zgrada najviše značiti mladim Hercegovcima, budućim gimnazijalcima. 

"Učenici gimnazije će imati kvalitetnu nastavu, nadam se nastavi u jednoj smjeni, da bi u drugoj imali prostora za vannastavne aktivnosti", rekao je Pešić. 

Nova zgrada gimnazije u Trebinju gradi se u centru grada pored zgrade Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske, a prostiraće se na 7.000 metara kvadratnih. 

Plan je da sve bude završeno na današnji dan sljedeće godine.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.