Višković: Sredstva za udruženje "Mrvice" biće isplaćena iz budžetskih rezervi

  • 29.11.2019. 12:52

U Banjaluci je održan sastanak predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića i predstavnika Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj "Mrvice".

Sastanak je održan u kabinetu premijera.

U ovom udruženju prikupljaju novac za kupovinu lasera i potrebne opreme za specijalističke oftalmološke preglede koja će terapijskim tretmanima spriječiti oštećenje ili potpuni gubitak vida kod prijevremeno rođene djece, za šta je potrebno oko 92.000 KM.

Povodom toga u Banjaluci je nedavno održano humanitarno veče.

"Čitav novembar smo aktivni. Dobili smo veliku podršku i novčanu pomoć za nabavku aparata za tretiranje retinopatije", izjavila je Danka Mirjanić, predsjednik Udruženja "Mrvice".

"Ova akcija nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Dogovorili smo da nedostajuća sredstva od 50.000 maraka budu isplaćena iz budžetskih rezervi", rekao je Višković.

Do sada su pomoć tražili u Srbiji, za šta više neće biti potrebe.

"Određeni broj specijalista spreman je da se obrazuje kako bi mogli koristiti ove aparate. Radićemo i da te aparate nabavimo i u drugim gradovima i bolnicama u Srpskoj", dodao je on.

U Srpskoj je, u odnosu na ukupan broj porođaja, 12 odsto djece rođeno prijevremeno.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм