Premijer Republike Srpske

Višković čestitao devet decenija Narodnog pozorišta

  • 23.09.2020. 15:40

Premijer Republike Srpske Radovan Višković čestitao je rukovodstvu i zaposlenima u Narodnom pozorištu Republike Srpske 90 godina rada i poručio da će Vlada nastaviti da podržava rad ove ustanove koja ima nemjerljiv značaj u razvoju pozorišne umjetnosti u Srpskoj.

"Narodno pozorište je mjesto koje uživa poseban status u društvenom i kulturnom životu Republike Srpske, mjesto koje živi i stvara magiju, a dokaz tome je ovaj veliki jubilej na koji smo svi ponosni", naveo je Višković u čestitki upućenoj direktoru Narodnog pozorišta Maji Dodig, rediteljima, glumcima, dramaturzima, scenografima, akviziterima, scenskim radnicima i svim zaposlenim.

On je istakao da su primjer dosadašnjeg velikog uspjeha Narodnog pozorišta i mnogobrojne nagrade, koje su glumci ove ustanove osvojili na gostovanjima na nekim od najuglednijih regionalnih pozorišnih scena.

"Želim da zahvalim rukovodstvu i glumcima, koji su u prethodnim mjesecima, zbog novonastale situacije izazvane pandemijom virusa korona, stvorili uslove i putem digitalnih platformi omogućili svojoj publici da gledaju neke od najboljih predstava", istakao je premijer Srpske.

On je u ime Vlade i u svoje ime čestitao ovaj značajan jubilej i poželio puno uspjeha u daljem radu.

Narodno pozorište Republike Srpske, pod nazivom Narodno pozorište Vrbaske banovine, počelo je sa radom 18. oktobra 1930. godine.

Tokom vremena, nacionalni teatar više puta mijenjao je naziv, a posljednji put 23. septembra 1998. godine. Tada je Narodno pozorište Bosanske Krajine odlukom Vlade Republike Srpske promijenilo naziv u Narodno pozorište Republike Srpske.

Komisija za očuvanje spomenika, na sjednici održanoj od 4. do 6. juna 2012. godine, donijela je odluku o proglašenju Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjaluci nacionalnim spomenikom BiH.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)