Lutrija Srpske

Veliki loto dobici isplaćuju se u Beogradu

17:48, 04.11.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Lutrija Republike Srpske već 14 godina ima vrlo uspješnu saradnju sa Državnom lutrijom Srbije u priređivanju igara na sreću, a isplata svih velikih dobitaka se obavlja u Beogradu.

Povodom informacija koje su se pojavile u vezi sa isplatom i plaćanjem poreza na dobitnu kombinaciju, u Lutriji Republike Srpske navode da u slučaju dobitka "sedmice" koji je uplaćen na prodajnom mjestu Lutrije u Prnjavoru, opštinsko rukovodstvo polazi od pretpostavke da dobitnik ima prebivalište u Prnjavoru, što nije tačno.

Prebivalište se utvrđuje na osnovu ličnog dokumenta, što u ovom slučaju nije opština Prnjavor, dodaje se u saopštenju Lutrije Republike Srpske.

Osvrćući se na uspješnu saradnju sa Državnom lutrijom Srbije, u saopštenju se ističe da je promet Lutrije Republike Srpske u igri "Loto sedam od 39" sa opcionim igrama u navedenom periodu bio oko 105.000.000 KM, a u igri Bingo sa opcionom igrom oko 1.000.000 KM.

Lutrija Republike Srpske samostalno ni u kom slučaju ne bi dostigla ovaj promet, pa samim tim ni obaveze koje iz toga proizilaze prema Republici, gradovima i opštinama.

Na insistiranje Državne lutrije Srbije, a što je definisano ugovorom između lutrija, isplata svih velikih dobitaka se obavlja u Beogradu u sjedištu te lutrije.

Obrazloženje za ovakav stav je da je učešće Lutrije Republike Srpske oko osam odsto u ukupnom prometu navedenih igara.