Putnici iznenađeni ali i strpljivi

Velike gužve na graničnom prelazu Zupci

  • Извор: АТВ
  • 11.07.2021. 18:27

Granični prelaz Zupci od Trebinja prema Herceg Novom trenutno je najfrekventniji bh. prelaz. Danas neprekledne kolone vozila na obje strane.

Putnici iznenađeni ali i strpljivi. Kažu čekati se morao iako se ovolikim gužvama niko nije nadao.

"Da li ste očekivali ovu gužvu? Boga mi nismo, dolazimo dugo ovako nije bilo. Da li je teško? Pa šta ćemo moramo, vruće je ali dobro. Nakon 20 godina koliko dolazim u Crnu Goru i nikada, prvi put u 20 da smo ovako nešto doživjeli. Inače bismo čekali po 5 minuta, a sada je kolona kilometarska. Da li ste očekivali gužve? Ne pogotovo u ovo vrijeme ne, popodnevni su sati. Nisam očekivao jer prošlih godina nije bilo ovakva gužva", kažu putnici.


U danima vikenda na Zupcima se bilježe najveće gužve, za dva dana pređe oko 10.000 putnika. Ovaj vikend svi rekordi su oboreni.

Stalno rade četiri trake, a stigla je i ispomoć. Čeka se i radnim danima, a posla ima i po noći kažu na prelazu. U zadnjih mjesec dana putnika je sve više.

"U zadnjih mjesec dana imamo preko 150.000 prelazaka za lica i oko 50.000 za vozila. Čekanja su minimalno sat vremena vikendom, radnim danima je to mnogo kraće. Ovaj vikend posebne gužve? Od kada ja  radim ovdje nije bilo većih gužvi", rekao je Armin Bešović, vođa Tima na GP Zupci.

Državljani BiH i Srbije prednjače u kilometarskim kolonama, nađe se i koji stranac pričaju službenici i mole za strpljenje jer kako kažu rade svoj posao i ulažu sve napore. Bračnom paru iz Beograda ne fali strpljenja ali ni dobrog raspoloženja jer su na korak do mora.

"Pošto želimo na more sačekaćemo šta da radimo. Nije problem satak da sačekate? Ma kakav problem imamo vina vodu. Ne pijemo dok vozimo, dobro pijem ja", priča Jelena.

"Da li vam je problem da sačekate, da li vam vruće? Pa nervira me žena i ohladim se cio", dodaje Sead.

Iz Granične policije putnicima još poručuju da se o gužvama informišu na njihovom sajtu i dodaju da se do mora može i preko prelaza Klobuk ali i Deleuša kod Bileće.

Тагови: