Generalni direktor UKC-a Republike Srpske

Večernjakovi heroji u bijelom: Vlado Đajić sve medicinske radnike u BiH proglasio pobjednicima

  • 29.05.2021. 17:25

Generalni direktor UKC-a Republike Srpske, Vlado Đajić sve zdravstvene radnike u BiH proglasio je Herojima u bijelom. Tu čast dobio je sinoć, tokom dodjele priznanja na jubilarnom 20. Večernjakovom pečatu.

Đajić je kazao da je srećan što je imao čast da oda priznanje svim radnicima u zdravstvu koji su u protekloj godini dali sve od sebe da zaustave pandemiju virusa korona. .

- Ove godine sam primao dosta ordena i priznanja. Sinoć je bilo veličanstveno u Sarajevu gdje je Večernji list proglašavao i ličnosti godine iz raznih oblasti. Ja sam imao čast i zadovoljstvo, i po njihovim riječima i zaslugu za to jer sam dao veliki doprinos u liječenju oboljelih od pandemije. Izabrali su me da budem ličnost iz zdravstvenog sistema koja će proglasti sve zdravstvene radnike i medicinske i nemidicinske heroje u bijelom - poručio je Đajić.

Prvi čovjek UKC-a, kaže da je sinoć u Sarajevu od svih priznanja, najviše emocija izazvalo upravo priznanje za sve radnike u zdravstvu - "Ponos BiH".

- Zahvaljujem se svim zdravstvenim radnicima koji su pokazali veliku požrtvovanost, profesionalnost i veliko odricanje proteklih godinu i par mjeseci i nisu dozvolili pucanje zdravstvenog sistema. Nisu dozvolili da bilo kojem pacijentu nedostaje zdravstvena pomoć - rekao je Direktor UKC-a.

Dobitnici posebnog priznanja su svi zdravstveni radnici koji su neumorno na svojim leđima nosili teret pandemije, a koji i ove godine daju svoj doprinos kako bi sačuvali zdravlje stanovništva.

Тагови: