Dan opštine

Večeras otvaranje mosta u Čelincu

  • 25.07.2019. 08:45

Novosagrađeni Gradski most "Srbija" u centru Čelinca, u čiju je izgradnju uloženo 1,7 miliona KM, biće svečano otvoren večeras, povodom Dana i krsne slave opštine - Svetog arhangela Gavrila.

Vrijednost investicije je 1,7 miliona KM, od čega je Vlada Srbije obezbijedila 250.000 evra, a ostatak sredstava Vlada Republike Srpske i opština Čelinac. 

Svečanom puštanju mosta u saobraćaj u 20.00 časova prisustvovaće predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović. 

Odbornici lokalnog parlamenta odlučili su da most dobije ime po državi koja je investirala 500.000 KM u njegovu izgradnju. 

Most je raspona 48 metara, širine 16 metara. Konstrukcija je takve arhitektonske izvedbe da nema stubova u samom koritu, nego se kači o dva nosiva luka i to obezbjeđuje maksimalnu propusnu moć. 

Na svečanoj sjednici, koja će biti održana u 19.00 časova u bioskopskoj sali, biće dodijeljena najviša opštinska priznanja. 

Plakete za dostignuća i doprinos od izuzetnog značaja za razvoj i ugled opštine Čelinac dobiće ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić, preduzetnik iz Mrkonjić Grada Mladen Milanović i profesor Momčilo Spasojević. 

Opštinske zahvalnice biće uručene Diani i Milenku Vrhovcu, zdravstvenoj ustanovi "Kuća zdravlja dr Marjanović" i Osnovnoj školi "Novak Pivašević" iz Dubrave Stare. 

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.