Ministar prosvjete i kulture

Važno jačanje kompetencija učenika

17:34, 06.11.2019.
Ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić razgovarala je danas sa direktorom organizacije "Spasimo djecu" (Save the children) u BiH Andreom Žeravčić i pomoćnikom projektnog menadžera USAID–a Marinkom Sakićem o provođenju projekata koji doprinose unapređenju obrazovanja.

Trivićeva je upoznala sagovornike sa pravcima razvoja obrazovnog sistema Republike Srpske, te ukazala na važnost digitalizacije nastavnog procesa. 

Podsjetila je da će Vlada Srbije opremiti 500 digitalnih učionica u Srpskoj, što će stvoriti dodatne mogućnosti za upotrebu informacionih tehnologija u nastavi, a sve s ciljem savremenijeg nastavnog procesa i jačanja kompetencija učenika potrebnih tržištu rada 21. vijeka.

Izražena je obostrana spremnost na saradnju u oblasti obrazovanja s ciljem unapređenja obrazovnog procesa sa posebnim akcentom na uvođenje STEM pristupa u nastavi. 

Razgovarano je o mogućnostima sprovođenja projekta koji doprinosi razvoju kritičkog mišljenja učenika pod nazivom "Tabla" u srednjim školama u Republici Srpskoj, te o nastavku saradnje u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja sa organizacijom "Spasimo djecu", koja je partner Ministarstva u realizaciji programa za djecu pred polazak u školu.