Gradski trg će dobiti novi izgled

Važni građevinski projekti u Gacku dočekali realizaciju

  • Извор: АТВ
  • 26.09.2021. 12:32

Važni građevinski projekti u opštini Gacko dočekali su realizaciju. Gačane su posebno obradovali radovi u centru opštine, konačno će gradski trg pored hrama dobiti novi izgled. Mašine i majstori su na terenu, a sve moraju završiti za 60 dana.

Za radove ovdje u centru Gacka biće utrošeno oko 360.000 maraka. Izgradnja gratačkog hrama počela je još prije 18 godina.

Baš zato mnogi za ovaj dio grada kažu da je to gatački „Skadar na Bojani“. Opštinski čelnici uvjeravaju, trg i hram će sada zasijati u pravom svjetlu.

"Sastavni dio ovoga projekta je i okolno uređenje porte koje uključuje i rekonstrukciju ulaznog stepeništa, izgradnju česme i horikulturnog uređenja, a sve će to da prati i dekorativno osvjetljenje", kaže Darka Unković, načelnik Odjeljenja za urbanizam.

"Sredićemo ovaj centar grada i ovdje imamo spomenik poginulim borcima otadžbinskog rata i to će biti apsolutno jedna cijelina, a imamo i nekih najava oko spomenika Savi Vladislaviću", rekao je Ognjen Milinković, načelnik opštine Gacko.

Izmjestiće se i srediti gradska pijaca za šta se planira utrošiti oko 200.000 maraka. U proteklom periodu za asfaltiranje nekoliko ulica utrošeno je više od 300.000. Načelnik kaže da posebno raduje vijest da se mora proširiti vrtić u ovoj opštini.

"Dogradnja dječijeg vrtića je u toku, vrijednost radova je oko 150.000 maraka. Radovi se sada aktivno izvode i za 2 mjeseca će biti potpuno završeni", kaže Milinković.

U odmakloj fazi su i radovi na gatačkoj sportskoj dvorani. Načelnik kaže da će do kraja godine biti završeni svi vanjski radovi, ali na uređenje unutrašnjosti se mora sačekati jer kako ističe Milinković ovaj projekat je izuzetno skup.




Тагови: