Bileća

Vatra se približila kućama

  • 03.07.2019. 16:22

Bilećki vatrogasci pokušavaju da zaustave širenje požara ka selu Mirilovići koji se približio na 500 metara od kuća, a za sada nema opasnosti po stambene i pomoćne objekte, rekao je Srni komandir Vatrogasne jedinice Bileća Radomir Radmilović.

"Sedam vatrogasaca je na terenu i uspjeli smo u značajnoj mjeri da zaustavimo širenje požara ka selu Mirilovići. Vjetar nam trenutno ide na ruku, ali vidjećemo do noći da li će promijeniti smjer. Tada će biti jasnije kakva je situacija", naveo je Radmilović. 

Zamjenik starješine Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Neđo Ćuk rekao je da je i dalje aktivan požar u rejonu sela Vlaška kod Trebinja, koji ne prijeti stambenim objektima. 

On je dodao da su na terenu tri vatrogasca. 

Iz Policijske uprave Trebinje saopšteno je da je odlukama opština na snazi zabrana paljenje vatre na otvorenom od 1. maja do 1. oktobra u urbanom području grada, u blizini građevinskih objekata u izgradnji, te otvorenih skladišnih prostora. 

"Oni koji ne preduzmu mjere predostrožnosti prilikom paljenja vatre i izazovu materijalnu štetu, te ugroze živote i zdravlje ljudi, policija će sankcionisati u skladu sa zakonskim propisima", navedeno je u saopštenju. 

Iz trebinjske policije apeluju da građani budu odgovorni i maksimalno oprezni prilikom paljenja korova i smeća, te uopšte paljenja vatre na otvorenom prostoru da ne bi došlo do požara i nekontrolisanog širenja vatre. 

"Pri spaljivanju korova i ostalog materijala potrebno je ugasiti ostatke nesagorenih materija da bi se spriječilo njihovo raznošenje vjetrom", navodi se u saopštenju.

Тагови: