Odlikovan Medaljom zasluga za narod

Vaso Popović prvi je sveštenik koji je završio Školu nacionalne odbrane u Beogradu

  • 17.07.2018. 12:58

Vojni sveštenik u Bijeljini Vaso Popović prvi je sveštenik Srpske pravoslavne crkve koji je završio usavršavanje u Školi nacionalne odbrane u Beogradu od njenog osnivanja 1955. godine, objavljeno je na internet stranici Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Protonamjesnik Vaso Popović završio je Školu nacionalne odbrane - Visoke studije bezbjednosti i odbrane, što je četvrti nivo usavršavanja, na Univerzitetu odbrane u Beogradu.

Svečanost povodom završetka školovanja 61. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane i sedme klase Visokih studija bezbjednosti i odbrane održana je u petak, 13. jula, u Domu Narodne skupštine u Beogradu.

Popović je prošle je godine odlikovan Medaljom zasluga za narod, što je visoko priznanje za zasluge u oblasti humanitarnog i duhovnog rada kojim se doprinosi opštoj afirmaciji Republike Srpske.

Rođen je 1980. godine u Njemačkoj, Bogosloviju "Sveta tri jerarha" završio je 2000. godine u Foči, diplomirao 2004. godine na Kijevskoj duhovnoj akademiji u Ukrajini.

Jedan je od osnivača humanitarnog udruženja "Bratstvo i sestrinstvo Presvete Bogorodice Trojeručice" Eparhije zvorničko-tuzlanske koje pruža duhovnu i materijalnu pomoć djeci sa posebnim potrebama, kao i Škole ikonopisa "Odigitrija" u Bijeljini.