Doboj

Vaskrs u domu Holanđanke Marliz

  • 19.04.2020. 19:36

Dvadeset godina brine o dobojskim mališanima bez roditeljskog staranja, a jubilej joj je donio novo iskušenje i novu ulogu. Holanđanka Marliz Van Hofen u koroni je postala nastavnica i učiteljica za osmoro mališana različitog uzrasta.

Uz zadaću iz fizike i njemačkog trudi se da niko od njih ne osjeti ni tugu ni strah.

"Ne damo da nam puno to pokvari nešto, uživamo, imamo sreće šuma ispred kuće, možemo izać, djeca su napolju kad god mogu poslije učenja radi se fizičke vježbe, prije učenja poslije učenja", rekla je Marliz van Hofen.

I novi test, teta, kako je djeca zovu, uspješno je prošla. Uz osmijeh strpljivo odgovara na školske nedoumice, a osmislila je i nesvakidašnji ritual za početak dana.

"Da bi zaboravili na ovu koronu teta je smislila jedan plakat gdje pišemo pozitivu kakav je dan sve i svako jutro uradimo obaveze i za praznik uvijek bude lijepo. Teta napravi za Vaskrs za Božić. Pišemo danas je lijep sunčan dan, zdravi smo", istakao je Dušan Maslić. 

Ranije su štićenici išli u porodice za praznike. Ove godine i to je drugačije, biće zajedno, posvećeni jedni drugima. 

"Lijepo družimo se izlazimo napolje ako nema šta radit, uradimo obaveze, igramo se sve ostalo", naglasio je Saša Vukašinović. 

"Provodimo u kuči lijepo, družimo se to nekako, obiteljsko što možemo uradimo", naglasila je Draženka Vukašinović. 

Običaje je naučila, vješta je i u spremnaju trpeze i ponosna na ono što je iza nje. Kroz Prijateljsku kuću za dvije decenije prošle su desetine mališana, Najvažnije je kaže da bolesti nikada nije bilo, a ljubavi i sloge, nije manjkalo. Mnogi koje je odgojila danas, širom svijeta,  imaju svoje porodice. Neki su i uspješni studenti medicine i sa svima je u kontaktu.
 

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.