Kampanja “Volim Srpsku”

Uspjeh ostvarili u Srpskoj i u njoj žele ostati

  • 14.10.2019. 19:42

Promocija uspješnih, mladih ljudi, koji su uspjeh ostvarili u Republici Srpskoj i koji upravo u njoj vide svoju budućnost, cilj je kampanje “Volim Srpsku”. Svi oni su danas bili na jednom mjestu, među njima i Miloš Popović i Živko Ćetojević. 

Iza njih su veliki projekti, od sportskih manifestacija, do volontiranja, kažu, biće ih još. 

“Mi smo konkretno sprovodili projekat izgradnje sportskih terena u Slatini i uz njihovu pomoć smo aktivirali mlade u Slatini, gdje se najmanje 40 mladih aktiviralo u same društvene događaje u našoj lokalnoj zajednici", kaže Miloš Popović.

“Volontirao sam na brojnim drugim projektima koji su imali za cilj da podstaknu mlade ljude da što više rade, da se poboljšava njihov status, kroz, recimo, manifestacija “Susreti mladih Republike Srpske”, zatim, odlazak mladih na međunarodni kamp u Rusiju", rekao Živko Ćetojević.

Oni su najbolji među nama i za to im odajemo priznanje, kažu u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Danas su promovisani mladi koji su u radu imali direktnu podršku Ministarstva. Uskoro bi trebalo da se uključe i drugi resori.

“Mi planiramo u narednom periodu da se posvetimo i radu na terenu, direktnoj komunikaciji sa građanima, direktnoj komunikaciji s uspješnim, mladim ljudima, da ima na neki način i pružimo podršku i na taj način, jer oni su zaista ono najvrijednije što imamo i oni su budućnost Republike Srpske", rekla je Sonja Davidović, ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Tokom kampanje biće prikazano da Republika Srpska ima talentovane, mlade ljude koji postižu izuzetne rezultate u nauci, sportu, umjetnosti, kulturi i humanitarnom radu, a pojedini su aktivni i na više polja. U Ministarstvu podsjećaju, jedan od strateških ciljeva Omladinske politike Republike Srpske i jeste podrška razvoju izvrsnosti mladih.