Sastanak Šeranić-Adžić

Uskoro počinje rekonstrukcija bolnice u Gradišci

  • 31.07.2019. 19:23

Ove godine počinje rekonstrukcija opšte bolnice u Gradišci, koja će ići u tri faze - od infrastrukturnih poboljšanja, preko poboljšanja energetske efikasnosti, do modernizacije opreme. Cilj je da imamo reprezentativni objekat u ovoj regiji, poručeno je nakon sastanka gradonačelnika Gradiške i ministra zdravlja Republike Srpske.

"Vlada je odobrila 500.000 KM koje prevashodno podrazumijevaju proširenje kapaciteta operacionih sala, ojačanje temelja, a nakon toga ulaze sredstva vezana za energetsku efikasnost i onda naravno treća faza. Ukupno, projekat je vrijedan 2,5-3 miliona", istakao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Gradonačelnik podsjeća da opšta bolnica opslužuje i Srbac i Kozarsku Dubicu. Sistemskih ulaganja u bolnicu nije bilo od izgradnje, 1976. godine.

"U narednih nekoliko faza ćemo imati jedno opremanje dijela opšte bolnice gdje se nalaze operacione sale, nalaze se pojedina odjeljenja za zadržavanje pacijenata, koja se zaista nalazi u dosta lošem stanju", naglasio je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

"Onog momenta kada postignemo sve uslove energetske efikasnosti, kada budemo imali objekat od 8.200 kvadrata na raspolaganju, tada ćemo pristupiti daljoj modernizaciji i reorganizaciji", rekao je Mirko Manojlović, v.d. direktora JZU Bolnica Gradiška.

Ministar zdravlja se sastao i sa direktorima domova zdravlja iz Gradiške, Srpca, Laktaša, Prnjavora, Dervente, Kneževa i Čelinca. Na sastanku je bilo riječi o organizaciji rada domova zdravlja, kao i uvođenju zdravstvenih ustanova u trezorski način poslovanja.

"Problemi u zdravstvu su brojni, počev od novca pa do naših organizacionih, tehničkih i drugih preduslova, kao i kadrovskih, ljudskih resursa. Ali, mislim da ovo što smo danas čuli, o čemu smo razgovarali, teme koje su bile na dnevnom redu su dobar uvod i dobra uvertira za neko buduće vrijeme", rekao je Mirko Šaran, direktor JZU Dom zdravlja Derventa.

Nakon sastanka, ministar je naglasio da se zdravstveni sistem Srpske mora pripremiti za starenje stanovništva, jer je životni vijek sve duži, a da domovi zdravlja moraju svoje djelovanje da usmjere na prevenciju bolesti i promociju zdravlja. 
 

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)