Dobra vijest za rekreativce

Uskoro nova bicilistička staza u Banjaluci

  • 18.08.2018. 19:41

Banjalučkim biciklistima malo je 15-ak kilometara biciklističkih staza koliko ih ima na području grada. Mimo toga, žale se i na trotoare koji su, često, jako uski ali i na brojne rupe koje moraju da zaobilaze. Posebno je teško malo dalje od centra. 

"Ti problemi nisu toliko ovdje oko centra grada uočljivi, ali u naseljima, konkretno odakle ja dolazim Starčevica nemamo ni jednu biciklističku stazu. Najveći problem je na mostovima gdje se ne mogu mimoići dva pješaka, a kamoli još proći biciklom, a ako se siđe pored rizično je zbog saobraćaja", istakao je Aleksandar Stojanović, biciklista. 

I brojni turisti koji dolaze u Banjaluku, ako se već i odluče da iznajme neki od nedavno postavljenih rent a bajkova, teško će se snaći uz sve gore nabrojane probleme. U Turističkoj organizaciji Banjaluke kažu da su svjesni problema ali da sami ne mogu mnogo. Problem su i parking mjesta za bicikle. 

"Utiče negativno, evidentno je da je manjak, što smatramo da će se u doglednom periodu poboljšati i da ćemo ih dobiti više, jer sa uvođenjem bicikala u gradu, ovih par punktova, to je za turiste jako dobro. Ne samo za turiste, nego i za sve građane", istakla je Irena Radojević, direktor Turističke organizacije Banjaluka. 

Ipak, ima i pokoja dobra vijest. Naselje Derviši dobiće biciklističku stazu.

"Dobili smo izvođača za trotoar od Hiper Korta prema Zalužanima, radi se o značajnom dionici 1.200 metara pješačke, biciklističke staze i oborinska kanalizacija", istakao je Slaviša Sandić, načelnik odjeljenja za saobraćaj i puteve. 

Stiže i apel vozačima automobila da ne parkiraju na biciklističke staze. Ionako ih nema mnogo i definitivno nisu mjesto za parking. 

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)