Izabran privremeni Upravni odbor

Uskoro izborna skupština Udruženja novinara Republike Srpske

  • 03.03.2019. 19:48

Izborna skupština Udruženja novinara Republike Srpske biće održana za tri mjeseca, i na nju su pozvani svi medijski radnici u Republici Srpskoj, poručeno je danas nakon sastanka novinara u Banjaluci. Izabran je privremeni Upravni odbor čiji je zadatak da pripremi skupštinu na kojoj će biti izabrano rukovodstvo novog/starog udruženja.

"Suština je da mi koji smo danas bili ovdje, da pravnički ispitamo sve opcije - da li će to biti ono udruženje koje dobro poznajemo i zbog kojeg smo se ovdje okupili, ili novo udruženje koje će moći da baštini tradiciju Udruženja novinara Republike Srpske," rekao je Branimir Đuričić, član privremenog Upravnog odbora Udruženja novinara Republike Srpske

Četrdesetak okupljenih novinara se složilo da u Republici Srpskoj mora postojati udruženje koje će braniti interese medijskih radnika. Smatraju da ima mnogo pitanja na koja treba dati odgovor.

"To su pitanja iz ekonomsko-socijalnog domena, pitanja etičke zaštite, zaštite profesije u svakom drugom smislu. Tu ima puno prostora, i puno potrebe, da se krene u tom pravcu," rekao je Miloš Šolaja, član privremenog Upravnog odbora Udruženja novinara Republike Srpske

Originalno Udruženje novinara Republike Srpske je osnovano 1996. godine. Prije četiri godine je prestalo sa aktivnim radom.